Budai családi mészárlás: fegyelmi eljárás a rendőrségi ügyeletes ellen

Zöldlomb utcai gyilkosság helyszínelés, 2019 augusztus 23-án
Vágólapra másolva!
Fegyelmi eljárás indult az ellen a rendőrségi ügyeletes ellen, aki csütörtökön fogadta annak a nőnek a bejelentését, akinek a szomszédjában gyilkosság történt a II. kerületi Zöldlomb utcában - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton a Police.hu-n.
Vágólapra másolva!

Péntek délben három holttestet találtak a Zöldlomb utcában, egy társasház második emeleti lakásában. A gyanú szerint a 35 éves apa megölte 31 éves élettársát és négyéves közös gyereküket; a férfi ezután öngyilkos lett. A rendőrséget a lakás tulajdonosa hívta, mert nem tudta elérni bérlőit.

A BRFK szombaton azt közölte, hogy a tulajdonos bejelentése előtt egy nappal, csütörtökön az egyik szomszéd telefonon jelezte, hogy

egy nappal korábban, a hajnali órákban furcsa hangokat hallott a szomszédos lakásból. A bejelentő azt is elmondta, hogy egész nap nem látta a mellette lévő lakásban bérlőként élő családot.

A nyomozás adatai szerint a bejelentést megelőzően 24 órával a család tagjai már nem éltek.

A Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese, megvizsgálva az előzményeket, úgy döntött, hogy nem igényel további intézkedést a bejelentés, ezért nem küldött járőröket a helyszínre. Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartja az intézkedés elmulasztását, ezért vizsgálatot rendelt el. A vizsgálat megállapította az ügyeletes mulasztását, ezért fegyelmi eljárás indult ellene - áll a közleményben.