Fidesz: Ha a szocialistákon múlna, sokkal nagyobb teher lenne a tanévkezdés

Budapest, 2019. augusztus 14. Tanszerek a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program keretében juttatott ingyenes tanszercsomagokról tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2019. augusztus 14-én. Ingyenes tanszercsomagot kapnak a halmozottan hátrányos helyzetű családok gyerekei az iskolakezdésre. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Ha a szocialistákon múlt volna, akkor se ingyenes tankönyv, se ingyenes étkezés, se családi adókedvezmény nem lenne - közölte a Fidesz szombaton az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A nagyobbik kormánypárt arra reagált, hogy a szocialista Bangóné Borbély Ildikó vitatta, hogy a tanévkezdés évről évre kisebb terhet jelentene a családoknak. A Fidesz a közleményben azt írta: ha a szocialistákon és a többi ellenzéki párton múlt volna, akkor a tanévkezdésre készülő gyermekes családokon sokkal nagyobb teher lenne.

Az ellenzék ugyanis nem támogatta sem a családi adókedvezmény emelését, sem az ingyenes gyermekétkeztetésre, sem az ingyenes tankönyvprogramra fordított összegek emelését - emelték ki.

Képünk illusztráció. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Tájékoztatásuk szerint a kormány támogatásának köszönhetően ebben a tanévben is hatszázezer gyermek étkezik ingyen vagy kedvezményesen, és több mint egymillió diák kap ingyen tankönyvcsomagot.

Hozzátették: 2010 óta a gyermekes családok költségvetési támogatása 2,5-szeresére, az ingyenes tankönyvprogramé több mint duplájára, az ingyenes gyermekétkeztetésé pedig háromszorosára emelkedett.