Már a hvg sem tudja tagadni a szegedi ellenzéki háború létét, azaz hogy Botka korábbi szövetségese elindul a polgármesterrel szemben. Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, Lauer István, Kiskundorozsma MSZP-s önkormányzati képviselője bejelentette: független polgármester- és képviselőjelöltként indul Szegeden, miután Botka DK-val kötött egyezsége fejében kikerült az indulók csapatából. Most a HVG-nek beszélt arról is, hogy vannak a körzetében folyó projektjei és tervei, amelyeket meg akar még valósítani.

 A szegedi ellenzéki háború pénteken robbant ki, miután a korábbi Botka-szövetséges Lauer István a rendkívüli közgyűlésen bejelentette indulását a régi 5-ös kivezetőjénél tervezett Pick gyár kapcsán.

Mivel választókörzetemet különösen érinti ez a beruházás, szeretném jelezni, hogy ezt nem kívánom másnak átengedni. Tudom, hogy már nem vagyok Botka László csapatában, de szeretném bejelenteni, hogy független jelöltként indulok választókörzetemben és független polgármesterjelöltként is.

mondta az önkormányzati képviselő azután, hogy az Összefogás Szegedért húsz jelöltjéből kimaradt.

Szeged, 2014. október 27. Botka László szocialista polgármester a szegedi közgyűlés alakuló ülésén a városházán 2014. október 27-én. MTI Fotó: Rosta TiborForrás: MTI/Rosta Tibor

Az ellenzéki háború eszkalálódását már a balliberális álhírgyár, HVG sem tudja tagadni, és vasárnap beszámoltak Lauer indulásáról, valamint meg is kérdezték a képviselőt a terveiről. Lauer a HVG-nek elmondta, hogy 13 évet szolgált képviselőként a körzetében, ahol vannak folyó projektek, amelyekben ő otthonosan mozog, de tervei is vannak a településrészen. Emellett elismerte, hogy a pártok a helyi közéletben is megkerülhetetlenek, de nem biztos, hogy a pártpolitikának kell ott dominálnia.

Ő már nem az első, és talán nem is az utolsó ember Botka László közvetlen környezetéből, aki elhagyja a polgármestert. Ilyen volt legfontosabb bizalmasa: Solymos László, aki hirtelen mondott le alpolgármesteri feladatairól; de Mózes Ervin is nyugdíjba ment, miután első fokon elítélték a parkolóbérletes botrányban, amiben további Botka-bizalmasok is érintettek.