A kutyájukat is leszúrta, mielőtt megölte családját a rózsadombi gyilkos

Zöldlomb utcai gyilkosság helyszínelés, 2019 augusztus 23-án
Vágólapra másolva!
Az Origo számolt be először arról a brutális gyilkosságról, amely csütörtökön történt a budapesti Rózsadombon. A 35 éves apa féltékenységből megölte az élettársát és a négyéves gyereküket, aztán öngyilkos lett. A Blikk információi szerint az egész mészárlást a harci kutyájukkal kezdte. A férfi az állatot is leszúrta a tragédia előtt, hogy ne tudja megvédeni a család többi tagját. 
Vágólapra másolva!

A rendőrök pénteken találták meg a Zöldlomb utcai lakásban a három holtestet és a leszúrt kutyát is. Kakucs Viktória kutyakiképző szerint elképzelhető, hogy az állat a megtámadott családtagok védelmére kelt volna, így elképzelése szerint a kutyával végezhetett először a 35 éves S. Levente.

- nyilatkozta a szakember a Blikknek.

A szomszédok szerint ránézésre teljesen normális volt a család, habár ennek ellentmond, hogy nem először kellett kimenniük hozzájuk a rendőröknek. Egy decemberi tűzeset alkalmával csak rendőri felszólításra engedte be a lakásba a férfi a rendőröket és a mentőket.

Zöldlomb utcai gyilkosság helyszínelés, 2019 augusztus 23-án Fotó: Szabó Gábor - Origo

Fegyelmi eljárást is indítottak az ügyben a rendőrségi ügyeletes ellen, mert egy augusztus 22-én, vagyis

csütörtökön este 10 óra 54 perckor érkezett bejelentést követően nem mentek ki rendőrök a megadott címre.

Budapest rendőrfőkapitánya ezt elfogadhatatlannak tartja, ezért mulasztás miatt indítottak eljárást.

A pénteken kiérkező rendőrök már csak a halál beálltát tudták megállapítani, illetve azt, hogy érkezésük előtt már 24 órával megtörténhetett a gyilkosság.