A kutyájukat is leszúrta, mielőtt megölte családját a rózsadombi gyilkos

2019.08.26. 08:54

Az Origo számolt be először arról a brutális gyilkosságról, amely csütörtökön történt a budapesti Rózsadombon. A 35 éves apa féltékenységből megölte az élettársát és a négyéves gyereküket, aztán öngyilkos lett. A Blikk információi szerint az egész mészárlást a harci kutyájukkal kezdte. A férfi az állatot is leszúrta a tragédia előtt, hogy ne tudja megvédeni a család többi tagját. 

A rendőrök pénteken találták meg a Zöldlomb utcai lakásban a három holtestet és a leszúrt kutyát is. Kakucs Viktória kutyakiképző szerint elképzelhető, hogy az állat a megtámadott családtagok védelmére kelt volna, így elképzelése szerint a kutyával végezhetett először a 35 éves S. Levente.  A kutyákról általánosan elmondható, hogy nem támadnak mindaddig, amíg támadás nem éri őket. Az olyan helyzetek viszont lehetnek kivételek, amikor egy olyan családtagra rontanak rá, akivel az eb az ideje nagy részét tölti. Jelen esetben a kisfiút akár sajátjaként védelmezte volna, ha nem oltják ki az életét   - nyilatkozta a szakember a Blikknek

A szomszédok szerint ránézésre teljesen normális volt a család, habár ennek ellentmond, hogy nem először kellett kimenniük hozzájuk a rendőröknek. Egy decemberi tűzeset alkalmával csak rendőri felszólításra engedte be a lakásba a férfi a rendőröket és a mentőket. 

Zöldlomb utcai gyilkosság helyszínelés, 2019 augusztus 23-ánFotó: Szabó Gábor - Origo

Fegyelmi eljárást is indítottak az ügyben a rendőrségi ügyeletes ellen, mert egy augusztus 22-én, vagyis csütörtökön este 10 óra 54 perckor érkezett bejelentést követően nem mentek ki rendőrök a megadott címre.  Budapest rendőrfőkapitánya ezt elfogadhatatlannak tartja, ezért mulasztás miatt indítottak eljárást. 

A pénteken kiérkező rendőrök már csak a halál beálltát tudták megállapítani, illetve azt, hogy érkezésük előtt már 24 órával megtörténhetett a gyilkosság. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK