Karácsony Gergely a zuglói bérlakásokkal kapcsolatban is hazudott

2019.08.26. 14:53

A Karácsony-érában Zuglóban száz új önkormányzati bérlakás megépítését és ötven felújítását tervezték. Ezzel szemben egy sem épült, ráadásul a felújítások is akadoznak - írja a Magyar Hírlap. A balliberális pártok teljesen alkalmatlan főpolgármester-jelöltje megint megígért valamit, hogy aztán azt ne tartsa be.

"Budapesten lakhatási válság van" - mostanában ezzel a szlogennel próbál meg szavazatokat szerezni Karácsony Gergely, aki a helyzet megoldása érdekében bérlakások építését ígérte a főváros bevételeiből. Csakhogy zuglói polgármesterként kicsiben egyszer már próbálkozott hasonló trükkel, akkor semmi nem lett a fogadalomból. 

Újabb megvalósulatlan ígéret

A Magyar Hírlap mai cikkében emlékeztetett arra, hogy a Karácsony vezette önkormányzat a lakhatási válság megoldását is célul tűzte ki a XIV. kerületben, hangsúlyt helyezve a bérlakásprogramra, felújításokra és építésekre. A polgármester előterjesztésére ötven önkormányzati lakás felújítását, valamint száz új lakás építését irányozta elő 2017-re. Csakhogy az egy évvel későbbi adatokból az látszik, hogy az épített lakások száma nulla, ezzel 

Karácsony megint megígért valamit, amit aztán nem tartott be.  

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt és Németh Angéla, a XV. kerület közös ellenzéki polgármesterjelöltjeFotó: Hirling Bálint - Origo

Mint a Magyar Hírlap cikkéből kiderült, nemhogy nem épült egy sem a száz önkormányzati lakásból, még megvalósíthatósági tervek sem készültek. A lap kiemelte, hogy amennyire sikertelen volt Zugló a Karácsony-érában a lakásépítések területén, olyannyira "sikeres" az eladásokkal, ilyen tranzakcióból ugyanis öt év alatt összesen hatvankilenc volt. A felújítások tekintetében elmondható, hogy 2017-ben húsz, 2018-ban pedig mindössze tizenegy bérlakást tett a kerület lakhatóvá. 

A Magyar Hírlap kérdésekkel fordult a zuglói polgármesterhez, amire egy személyeskedő válasz érkezett. 

Karácsony megbukott városvezetésből

Az Origo éppen a múlt héten számolt be róla, hogy közel sem volt sikertörténet Karácsony öt évig tartó polgármestersége. Miközben a budapesti kerületek az elmúlt években nagyot léptek előre a fejlesztések terén, a kerületvezetők túlnyomó többsége több milliárd forintos beruházást tudott végrehajtani, míg Zuglóban csupán hatmilliárdnyi fejlesztés történt, addig az ugyanakkora népességű XIII. kerületben közel harmincmilliárd forint. Karácsony Gergelyt nemcsak Angyalföld, hanem a jóval kisebb népességű és területű Ferencváros és Terézváros is messze lehagyta, nem is beszélve a budai kerületekről, vagy éppen Kőbányáról, vagy Rákosmentéről. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK