Sokat kell dolgozni, a marketingnek nagy szerepe van

Vágólapra másolva!
Dr. Róna Iván, a Mazsihisz turisztikai igazgatóságának vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt arról a munkáról, amivel megnyerika fővárosba látogató turistákat.
Vágólapra másolva!

Róna Iván a Magyarországra látogató turisták megnyerése kapcsán elmondta, látnivalók dolgában nagy a kínálat itthon, ahogy egész Európában, ahhoz, hogy sok turista bejöjjön sokat kell dolgozni, a marketingnek nagy szerepe van.

A Mazsihisz turisztikai igazgatóságának stratégiája szerint azokat az egyéni turistákra figyelnek, akik amúgy is Budapestre látogatnak, ehhez nem egy invitatív, hanem egy informatív kampányra van szükség, hogy ezek a látogatók a Dohány utcai zsinagógát és más emlékhelyeket válasszanak. Így el lehet mondani, hogy a teljes látogatottság 85 %-a az egyéni turistákat jelenti.

Hozzátette Róna Iván, a látogatók majdnem negyede megy el a Zsidó Múzeumba, de például majdnem 80 százaléka megnézi a Dohány zsinagóga alatt látható gettómúzeumot is, ahol olyan információkat ismerhetnek meg a látogatók, amikről eddig nem volt tudomásuk. Ennek kapcsán azt mondta el az igazgató, a látogatók 90 százaléka nem zsidó.

A Dohány utcai zsinagóga előtt lévő Herzl teret sikerült megújítani, egy védőrendszert kiépíteni. Ennek kapcsán Róna Iván azt jegyezte meg, két és fél évvel ezelőtt kereste meg a zsinagóga főrabbijával, Frölich Róberttel Erzsébetváros polgármesterét, a megbeszélés eredménye lett az, hogy a kerület támogatásával kiépült a védőrendszer a téren. Hosszú tervezés előzte meg a munkálatokat, miután a tér alatt nagyon sok közművezeték található. A munkálatok megvalósulásához nagyban hozzájárult a Maccabi Európa Játékok rendezési jogának elnyerése, ahol a verseny játékosai egy Szombatfogadáson vettek részt a zsinagógában, közel háromezren.

A Herzl tér ma más nem csak biztonságos, hanem szépen rendbe hozott hely lett, ez nagyban köszönhető a tervezőknek.

A zsinagógába látogató mozgáskorlátozottak számára nem a főbejáraton, hanem egy másik kapun van bejárat, Róna Iván megjegye3zte, természetesen a fogyatékkal élők és kísérőik ingyenesen juthatnak be.