Tarlós István: Teljesen hiteltelen az ellenzék kampánya

2019.08.26. 10:05

Destabilizációs kísérlet az ellenzéki kampány, melyről Tarlós István, főpolgármester beszélt a TV2 Mokka című műsorában. A főpolgármester úgy fogalmazott, hogy az ellenzék kormánybuktatási szimulációt próbál sugallni az embereknek, indulatos hozzáállás érhető tetten e mögött.

Az ellenzék visszavágót vizionál a tavalyi parlamenti választásokért, és a fővárosi önkormányzati kampányban azt próbálják sugallni, hogy ha megnyerik a választást Budapesten, akkor leválthatják az Orbán-kormányt - mondta Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester a TV2 Mokka című műsorában.

 A városvezető úgy látja, "revansista, indulatos hozzáállás jelenik meg az ellenzék kampányában. Szerinte ez azonban veszélyes a fővárosra nézve, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy a kormány még legalább három évig hivatalban marad. Tarlós István szerint 

az ellenzék ezzel a kampánnyal éppen a kormánnyal való valamiféle együttműködési lehetőségének az utolsó hídját égeti fel. Az ellenzék kampánya nem az önkormányzatról szól, az ehhez kapcsolódó témákat, mint például a zuglói ügyeket, pénzügyi helyzetet igyekeznek is kerülni - mondta a főpolgármester, majd úgy folytatta: ami a kampányukban a városról szól, az nem hiteles.

Tarlós István: Stabilizáltuk a várost, a fejlesztések haladnakForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Sokkal több fát ültetnek most, mint a Demszky-korszakban

Mint kifejtette, a probléma az, hogy javarészt olyan régi politikusok beszélnek az ellenzéki kampányban, egy-két „etalonnak szánt”, új és inkompetens ember mellett, akik „a kompetenciájuk ellenére 2010 előtt már sokszor levizsgáztak”. Példaként említette az általuk most szorgalmazott faültetést, miközben 2010 előtt Demszky Gábor szabaddemokrata főpolgármesterrel együtt ők vezették ezt a várost, és akkor ez nem jutott eszükbe.  Akkor évente mindösszesen egy-kétszáz fát ültettek, míg „mi átlagban kétezret” - fűzte hozzá. Azt elfelejtik közölni - egészítette ki -, hogy a zuglói Pillangó parkban közel háromszor annyi fát vágtak ki, mint a Szentendrei úton terveznek.

Tarlós István szerint ezek az ellenzéki politikusok nem hiteles arcok, ők hagyták az önkormányzatra a "rettenetes" adósságállományt, és az ő idejükben a város nemzetközi megítélése "a lejtő aljára csúszott".

Rangos elismerést kapott Budapest

A főpolgármester a város tönkretételét hangoztató ellenzéki kritikára reagálva arra mutatott rá, hogy Brüsszelben 2019-ben Budapest nyerte el Európa legjobb úti célja kitüntető címet, mégpedig az elmúlt „szűk évtized teljesítményével indokolva” az elismerést. Hozzátette, úgy tűnik, Brüsszelből nem úgy látják, hogy az ő vezetése alatt tönkretették vagy rabigába hajtották volna a várost, ahol most valamiféle szabadságharcot kellene folytatni választási kampány címén. Tarlós István azt hangoztatta, stabilizálták a várost, a fejlesztések "biztos úton vannak" a közfejlesztések tanácsán keresztül, és elképzelései szerint felgyorsítják majd a környezetvédelemmel és a hajléktalansággal kapcsolatos ügyek rendezését is. Közölte azt is, hogy örül annak, hogy alig néhány óra alatt összegyűlt a főpolgármester-választáson való indulásához szükséges ajánlások több mint kétszerese, több mint 12 ezer aláírás.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK