Újabb bizonyíték van arra, hogy Gyurcsányék lebontanák a kerítést és beengednék a migránsokat - jelentette ki Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője bejelentette, 

nem támogatja, hogy Brüsszel egyetlen fillért is adjon a magyar határvédelemre 

- közölte a nagyobbik kormánypárt politikusa, aki szerint ennek az az oka, hogy "ők nem megvédeni akarják Európát és Magyarországot, hanem be akarják telepíteni a migránsokat".

Hozzátette: Gyurcsányék eddig is mindent megtettek azért, hogy támadják a magyar határvédelmet. 

Gyurcsány szó szerint azt mondta, hogy teljesen értelmetlen lezárni a határt, sőt személyesen ment a határhoz, és tiltakozott a kerítésépítés ellen 

- jegyezte meg.

Böröcz László arra is emlékeztetett, hogy Gyurcsányék nem szavazták meg a migránsok betelepítését meggátló alkotmánymódosítást sem, sőt a betelepítési kvóta mellett gyűjtöttek aláírásokat.

A DK programjában pedig benne van - mondta a fideszes képviselő -, hogy nyíltan befogadóországot akarnak csinálni Magyarországból, azt akarják, ne tagállami szinten legyen a határvédelem és a bevándorláspolitika, hanem brüsszeli irányítás alatt.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke határsértőkkel beszélget a magyar-szerb határonForrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Arról is beszélt, hogy Gyurcsányék aktívan részt vettek és részt vesznek most is a magyar bevándorláspolitika elleni brüsszeli támadásokban, és szorgalmazzák a bevándorlásszervező uniós intézmény felállítását.

Ma az ellenzéket ez a Gyurcsány-párt vezeti, és az önkormányzati választáson ezzel a párttal paktált le az ellenzék, az MSZP, Karácsony Gergelyék, az LMP és a Jobbik is - fogalmazott, úgy értékelve: 

ha tehetnék, együtt bontanák le a kerítést. 

Arra a felvetésre, hogy egy komáromi DK-s politikus, Balla István - vélhetően a nyugdíjasok rezsiutalványával kapcsolatban - azt írta ki a Facebookra, csökkent a birkahús ára, már csak 9000 forint egy szavazat ára, Böröcz László úgy reagált: minden nyugdíjas megérdemli az alapvető tiszteletet. A politikus méltánytalannak minősítette a DK-s politikus bejegyzését, és hasonlónak nevezte azt az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó "patkányozásához".

Az ellenzék eladta a lelkét Gyurcsányéknak

Az ellenzéki pártok önkormányzati választási összefogásával kapcsolatban a Fidesz képviselője kérdésre azt mondta, az 

összes ellenzéki párt beállt a DK mögé, eladták a lelküket Gyurcsány Ferencnek. 

Azzal kapcsolatban, hogy a korábban antiszemita módon megnyilvánuló jobbikos Kulcsár Gergely visszalépett Debrecenben az önkormányzati képviselő-jelöltségtől, Böröcz László úgy fogalmazott: teljesen mindegy a visszalépés, mert Kulcsár Gergely maga nyilatkozta, hogy a háttérben továbbra is segíteni fogja a Jobbikot, az LMP-t és a Momentumot.

"Egy sorral hátrébb húzták", és onnan folytatja - mondta, bírálva, hogy az LMP és a Momentum ezt felvállalja.