Bangóné Borbély Ildikó szocialista parlamenti képviselő "patkányozása" után újabb állatos hasonlatot talált az ellenzék. Balla István, a Demokratikus Koalíció komáromi önkormányzati képviselőjelöltje birkának titulálta a Fidesz támogatóit, illetve közvetve minden nyugdíjast a Facebook-oldalán. A helyi Fidesz közleményben tiltakozik a gyűlöletkeltés ellen. 

Csökkent a birkahús ára! Már csak 9000 forint egy szavazat ára- ezt írta ki Balla István, a Demokratikus Koalíció komáromi önkormányzati képviselőjelöltje közösségi oldalára vasárnap. A Gyurcsány-párti politikus ezzel nem csak a Fidesz szavazóit, de minden nyugdíjast lebirkázott, a sorok ugyanis a rezsiutalványra vonatkoznak.

Forrás: Facebook

A komáromi Fidesz közleményben tiltakozott a gyűlöletkeltő gondolatok ellen. Azt írták, hogy

patkányozás után birkázik az ellenzék, a gyűlöletkampány újabb szintet lépett. 

A történtek miatt felszólították Balla Istvánt, az őt jelöltként ajánló Nemes Andrea ellenzéki, de függetlenként induló polgármesterjelöltet, valamint az őket támogató ellenzéki pártokat, hogy haladéktalanul kérjenek bocsánatot a komáromiaktól. Követelik továbbá, hogy azonnal hívják vissza a Gyurcsány-párti politikust a jelöltségtől. "Az ilyen megnyilvánulásnak nincs helye sem a magyar, sem a komáromi közéletben" - szögezte le a nagyobbik kormánypárt komáromi szervezete.

Gyűlölködik a sikertelen ellenzék

Éppen tegnap írtuk meg, hogy a közel egy évtizede sikertelen ellenzék útnak indította gyűlöletkampányát. Hranek Ferenc, az MSZP egyik külsős bizottsági tagja Szabó Csabának, a Fidesz-KDNP salgótarjáni polgármesterjelöltjének halálát vizionálta közösségi oldalán.

Nem kell azonban sokat visszamenni az időben ahhoz, hogy a DK birkázásához hasonló balliberális megnyilvánulásra bukkanjunk. Áprilisban patkányozással reagált Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője arra a hírre, hogy  tovább nőtt a Fidesz támogatottsága, miközben a szocialistáké csökkent. "Sok a patkány Magyarországon" – konkrétan ezt mondta a szocialista politikus arra a műsorvezetői felvetésre, hogyan lehetséges, hogy amíg a Fidesz támogatottsága növekszik, addig az MSZP-é csökken vagy stagnál. Ennek mi az áthallása? – tette fel ezt követően a kérdést a műsorvezető. Bangóné erre azt mondta, "mindenki úgy gondolja, ahogy akarja".