Szerelmi dráma miatt ölhetett a nyíregyházi kettős gyilkos

Vágólapra másolva!
Szerelmi dráma miatt ölhette meg tegnap barátját a nyíregyházi gyilkos. Aztán pánikból végezhetett a meggyilkolt férfi apjával. Egy távcsöves vadászpuskával lőtte le őket. A kettős gyilkosság után elmenekült, aztán amikor elfogták, mindent beismert. A gyilkosság napján a fiatalabb áldozat "lekezelő" volt a feleségével, legalábbis az asszony szerint.
Vágólapra másolva!

Nyíregyháza egyik csendes utcájában áll a vendégház, ahol a kettős gyilkosság történt tegnap délután. A panzióval szemben, egy sárga házban lakott a fiatalabb férfi, akit meggyilkoltak, mellette az apja.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Utóbbi a lövésekre futott ki. Akkor a fia már a földön feküdt, mozdulatlanul.

A gyilkos kocsival érkezett, és már az autóból tüzelt. Az első lövés még nem talált, de a következő már igen. Akkor az utcáról belőtt a ház ajtaján keresztül, és egyetlen lövéssel megölte a menekülő férfit. Hogy mindez véletlen találat volt, vagy a férfi ilyen pontosan lő, egyelőre nem lehet tudni. Ami viszont biztos, hogy a puskán távcső volt.

Az idősebb férfi, amikor kifutott, azt kiabálta:

Aztán elindult a ház felé. Háttal állt a gyilkosnak, amikor az lelőtte. Háromszor is rálőtt.

– mondja a meggyilkolt férfiak szomszédja.

A gyilkossággal gyanúsított férfit Nyíregyháza határában fogták el. Sárga póló és munkásnadrág volt rajta.

Forrás: Police.hu

Az elfogásáról videó is készült.

A kocsijában később megtalálták a gyilkos fegyvert is, egy távcsöves puskát.

Forrás: Police.hu

A fegyverről, egészen pontosan annak ravaszáról később ujjlenyomatot is vettek.

Forrás: Police.hu

Közben pedig a rendőrök már helyszíneltek.

Forrás: Police.hu

Rögzítették a nyomokat, és fémdetektorral töltényeket kerestek.

Forrás: Police.hu

- mondta egy helyi nő.

Neki, vagyis a fiatalabb férfinak két gyereke volt: egy 17 fiú és egy 13 éves lány. Ők most a férfi anyósánál vannak, a gyerekek anyjával együtt a szomszéd szerint.

Egy másik szomszéd azt mondja, a gyilkos nagyon féltékeny típus volt. Szerinte azért ölte meg barátját, mert annak viszonya volt a feleségével.

Ezt nemrég az ügyészség is megerősítette.

Csakhogy úgy tudjuk, a férfi nem konkrétan azért ölte meg barátját, mert az viszonyt folytatott a feleségével. Arról már hetek óta óta tudott. Hanem mert a férfi szakított a nővel. Egészen pontosan a nő szerint a férfi lekezelően küldte el őt.

Ezután fogott fegyvert, és ment gyilkolni.

A szomszéd azt is elmondta, hogy a gyilkossággal gyanúsított férfi, aki elfogása után mindent beismert, szintén a közelben, mindössze néhány utcára lakik a panziótól. Jó barátságban volt a férfival, akit megölt, rendszeresen jártak el együtt focizni, sok időt töltöttek együtt.

A férfi a gyilkosságok előtt bement az egyik közeli boltba, ahol autóalkatrészeket árulnak.

– mondta el az Origónak a bolt egyik eladója.

"Egyáltalán nem látszott rajta, hogy mire készül" – tette hozzá.

Stábunk megtudta, hogy a gyilkossággal gyanúsított férfi hol lakik. El is mentünk a házához, ahol egy idősebb és egy fiatalabb nőt találtunk. Úgy tudjuk, utóbbi a férfi felesége, aki miatt a férje elégtételt akart venni. A két asszony nem akart beszélni a történtekről.

A gyilkossággal gyanúsított férfit már holnap letartóztathatják. Akár életfogytiglant is kaphat, aljas indokból, több ember ellen elkövetett emberölés miatt. Mindent bevallott.