Gyurcsány Ferencné elutasítja azt a brüsszeli javaslatot, hogy az ország a határvédelemre 6,6 milliárd forintot kapjon az EU-tól. A DK EP-képviselője tehát a magyar emberektől, a határőröktől venné el jogos juttatásukat.

A magyar kormány méltatlannak tartja, hogy Brüsszel a határvédelemre fordított kiadások mindössze alig több mint egy százalékát térítené meg Magyarország számára - mondta még hétfőn Hollik István kormányszóvivő. Ez egyébként 6,6 milliárd forintot jelent. Gyurcsánynét ezzel a hírrel kapcsolatban kérdezték az ATV műsorában hétfő este.  

Gyurcsányék ismét a magyar emberek ellen politizálnakForrás: MTI/Mohai Balázs

Gyurcsányné nem támogatja, hogy pénzt kapjon az ország

A DK EP-képviselője többszörös mellébeszélést követően azt a kérdést kapta a műsorvezetőtől: Jól értem, nem támogatja, hogy az ország megkapja ezt az összeget, ha a magyar kormány elkezd erről tárgyalni?

Minderre Dobrev Klára azt válaszolta, a magyar kormány a határkerítés felépítésével - amit már nem kell lebontani, mert egyébként többe kerülne lassan a lebontása, mint a felépítése, és sokkal jobb helye van a pénznek - nem állította meg a menekültválságot. Majd ismételten elhangzott a kérdés, hogy Igen, vagy nem?
Gyurcsányné pedig határozottan azt közölte, hogy Nem!