Fiatal pár rabolta ki egy idős asszonyt Hajdúböszörményben

2019.08.28. 21:23

Az ügyészség rablás miatt emelt vádat egy fiatal férfi és nő ellen, mivel a pár Hajdúböszörmény egyik csendes utcájában megtámadott egy idős asszonyt és kitépte nyakából az arany nyakláncát.

Május fényes nappal Hajdúböszörmény egyik utcáján sétált a pár, amikor észrevették a kerekes járókerettel közlekedő asszonyt, akinek a nyakában egy aranylánc volt.

Eltervezték, hogy a nehezen mozgó nyugdíjastól megszerzik a nyakláncát, amit később eladhatnak. Kissé lemaradva követték az asszonyt, majd egy csendesebb utcába érve, ahol senki sem volt, utolérték.

A férfi hátulról megragadta az idős asszony nyakát, egy közeli kerítéshez szorította, míg a másik kezével megpróbálta leszakítani a nyakláncot.

A nyugdíjas nő azonban kezével fogta az aranyláncot, de a férfi addig rángatta azt, míg el nem szakadt. Egyik darabja a férfinél, másik pedig az asszonynál maradt. 

Ezalatt a nő azt figyelte, hogy nem jön-e valaki arra. Az idős asszony a rablás alatt kiabált, amire a közelben lakók felfigyeltek. A rablópáros pedig elfutott a helyszínről és még aznap eladták egy zálogházban a lánc egy darabját, 21 ezer forintért. 

 A pénzből ételt vettek, és szobát béreltek egy helyi panzióban. Itt csaptak le rájuk a rendőrök.

Miután a férfit és a nőt elfogták, a rendőrök lefoglalták a zálogházból a nyakláncot, és visszaadták az asszonynak. 

A férfit letartóztatták, a nőt pedig bűnügyi felügyelet alá helyezték. Az ügyészség rablás miatt emelt vádat ellenük.