Elsőként Tarlós István vált hivatalos főpolgármester-jelöltté

2019.08.28. 14:01

Elsőként Tarlós István vált hivatalos főpolgármester-jelöltté, miután a jelenlegi városvezetőt a Fővárosi Választási Bizottság szerdán az októberi önkormányzati választásra nyilvántartásba vette, mint a Fidesz és a KDNP közös jelöltjét.

Budapest, 2019. augusztus 20. Tarlós István főpolgármester (k), mellette felesége, Nagy Cecília, mögötte Darák Péter, a Kúria elnöke (j3) a Szent Jobb-körmeneten, az államalapítás ünnepén, Szent István király napján a budapesti Zrínyi utcában 2019. augusztus 20-án.Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Fővárosi Választási Bizottság a budapest.hu oldalon tette közzé a szerdai határozatát, amelyben az áll, hogy Tarlós István hétfőn kezdeményezte a bizottságnál a nyilvántartásba vételét a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek október 13-ára kiírt választásán. A bejelentéssel egyidejűleg 1494 ajánlóívet adtak át.

A Fővárosi Választási Iroda 767 ajánlóív ellenőrzése során 5133 érvényes ajánlást rögzített. Ezt követően további ajánlóívek ellenőrzésére nem volt szükség, tekintettel arra, hogyaz ellenőrzött érvényes ajánlások száma a törvényben meghatározott mértéket meghaladta.Ezért a Fővárosi Választási Iroda az ajánlások további ellenőrzését nem folytatta - olvasható.