Japánban tárgyalt Gulyás Gergely

2019.08.28. 18:06

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség meghívására Japánban tárgyalt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A tervek szerint még Áder János államfő és Orbán Viktor miniszterelnök is Japánba látogat idén.A közlemény szerint Gulyás Gergely háromnapos útján találkozott Tarao Micucsika tokiói alkormányzóval, Makino Takaóval, a Földügyi, Infrastrukturális, Közlekedési és Turisztikai Minisztérium miniszterhelyettesével, Eto Szeisiro parlamenti képviselővel, a Japán-Magyar Parlamenti Baráti Tagozat elnökével és Marius Vizerrel, a székhelyét idén Lausannéből Budapestre áthelyező Nemzetközi Cselgáncs Szövetség elnökével. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, hogy idén ünnepeljük a magyar-japán diplomáciai kapcsolatok 150. évfordulóját. (A kép illusztráció)Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Gulyás Gergelyt a szövetség vezetőivel együtt ebéden látta vendégül Tomohito hercegnő. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, hogy idén ünnepeljük a magyar-japán diplomáciai kapcsolatok 150. évfordulóját, amelynek apropóján szeptemberben Kako hercegnő Magyarországra látogat. A Miniszterelnökség kiemelte, hogy a japán-magyar kapcsolatok legfontosabb területe a gazdasági együttműködés, hiszen Japán a legjelentősebb ázsiai beruházó Magyarországon.
Több mint 160 japán cég járul hozzá magyarországi tevékenységével a magyar gazdasági növekedéséhez.A közlemény szerint Gulyás Gergely elmondta, a "japán kormány részéről komoly figyelem övezi az európai politikát. A visegrádi négyek közötti jó együttműködés növeli a Közép-Európai térség jelentőségét, és fokozza a japán befektetők érdeklődését a régió iránt.

Gulyás Gergely arról is beszámolt, hogy Tokió az előkészületek alapján kiváló házigazdája lesz a jövő nyáron esedékes olimpiai játékoknak, hiszen a létesítmények többsége már készen áll.
A miniszter részt vett és érmeket is átadott a cselgáncs-világbajnokság hétfő esti döntőin - olvasható a közleményben.