Megölhették a börtönrádió műsorvezetőjét

Vágólapra másolva!
Sérülésekkel került kórházba múlt pénteken az egykori Börtönrádió műsorvezetője, aki másnap reggel meghalt. Családja úgy véli: az éjszakai élet egykor ismert alakját agyonverték, de a rendőrség szerint nem történt gyilkosság. Az Ábi becenevű férfinak valaha mindene megvolt, nemrég azonban az utcára kényszerült.
Vágólapra másolva!

Amikor az egyik hozzátartozója kiment hozzá a III. kerületi parkba, a teste tele volt sérülésekkel.

mondta a Borsnak a férfi egyik családtagja, aki szerint egy vascsővel verhették meg a rokonát, ezért feljelentést akar tenni.

Az 55 éves férfi 2004 óta szinte folyamatosan börtönben ült, csak néhány éve szabadulhatott. A Tabukról tabuk nélkül című tévéműsorban 2017-ben mesélt az életéről. Elmondása szerint

a budapesti éjszakai életben gyorsan megismerkedett a „megfelelő" emberekkel. Mint mondta, egy nap alatt annyit keresett, amennyit a szülei egy hónap alatt. Húszévesen került először a rácsok mögé. Később saját szórakozóhelyeket is vezetett és védelmi pénzeket szedett.

Felbéreltek ellenem egy bérgyilkost, aki fejbe lőtt. Kómában voltam, meg kellett tanulnom újra járni és beszélni – mesélte korábbi élete egyik epizódját.

A férfi éppen a váci börtönben volt, amikor egy civil szervezet vezetésével rádióstanfolyamot és egy börtönrádiót indítottak, aminek műsorvezetőként hosszú ideig meghatározó alakjává vált.

A lap megkeresésére a rendőrök azt válaszoltak, hogy jelen állás szerint nem emberölési ügyként kezelik a halálesetet. Ez azonban később változhat.