Véresre vertek egy fiatal nőt Újpesten

2019.08.28. 15:39

A férfi két napja úgy megütött egy fiatal nőt, hogy annak felrepedt a szája. Először csak kéregetett, aztán nagyon agresszív lett. A történteket a nő megírta a közösségi oldalára. Megkeresésünkre azt mondta, ezzel szerette volna felhívni a többi nő figyelmét, hogy legyenek óvatosak a környéken.

Egy fiatal nő Facebook-on osztotta meg történetét. Újpest-Városkapunál támadta meg egy 25-35 év közötti, jól szituált, magas férfi, farmerben és fehér ingben.

Azt írja, a megjelenése alapján eszébe sem jutott volna, hogy agresszívan viselkedhetne vele. Először odalépett hozzá azzal az ürüggyel, hogy cigarettát kér.

22:30 körül történt az eset. Sétáltam a buszomhoz, mikor oldalról mellém lépett, nagyon illedelmesen elnézést kért, hogy csak így leszólít, de hogy látja, hogy dohányzom és lehetne-e pofátlan és kérhetne-e egy szálat. Mivel nem látszott rosszul szituáltnak, így adtam neki, de folytatta

- mondta el az Origónak a fiatal nő. 

A férfi megköszönte a cigarettát, majd pénzt is kért. Azt mondta, hogy egy barátját szeretné felhívni, de benyelte a pénzét a telefonfülke. A nő segítőkészen felajánlotta, hogy az ő telefonjáról felhívhatja a barátját. De a férfi ezt visszautasította, azzal az indokkal, hogy lehet, a barátja most éppen nem veszi fel a telefont.

Így az összes aprópénzt, ami a pénztárcámban lapult, odaadtam neki, körülbelül 200 forintot. Ismét hálálkodott, aztán amikor jobban szemügyre vette az összeget, valami elszakadt nála. Kiabálva jelezte, hogy jó keveset adtam, szívtelen vagyok, és hogy biztos tudnék többet is adni, ha jobban sz*pnék. Ennél a pontnál döntöttem úgy, hogy nem hallgatom tovább és hátat fordítottam neki, mire utánam kapott, azzal, hogy hogy merek neki hátat fordítani, mikor épp beszél.

Az agresszív férfi visszarántotta a nőt, majd úgy megütötte, hogy felrepedt a szája. Azután pedig elfutott.
A fiatal nő azért írta ki a történteket a közösségi oldalra, hogy figyelmeztesse a többi nőt, ne sétálgassanak egyedül éjjel az utcákon. A posztot két nap alatt több mint 1300-an osztották meg, és több mint 2500-an reagáltak rá.

Forrás: Origo

Azóta rengetegen megkeresték azt állítva, hogy biztosan egy nemrég elfogott szatír volt az erőszaktevő, de a nő szerint nem ő volt.

A héten elfogott férfi könyveket árul. Legalábbis ezzel az ürüggyel ment oda több nőhöz is. Ezután szexuális ajánlatot tett nekik. Egyikük a Nem tehetsz róla, de tehetsz ellene Facebook-csoportban posztolta először, hogy nagyjából két hete a férfi először kéregetett egy nőtől, de miután nem kapott tőle semmit, odament hozzá és megtaposta. A poszthoz rengetegen hozzászóltak. Sok nő felismerte a zaklatót, és leírták, hogy ők is találkoztak a férfival.

A XIII. kerületben a Szent István parknál a barátnőmmel sétáltunk, és nekem is beszólt, hogy a se**emre csap, aztán elküldtem a fenébe. Tele volt a keze könyvekkel, és azt mondta, hogy valami ételosztásra gyűjt, és vegyünk tőle... Ez most hétvégén volt, szombaton..

– írja az egyikük, míg egy másik arról számolt be, hogy az augusztus 20-i tűzijáték alatt a Margit hídnál fogdosott egy lányt, akinek ezután a nagymamáját fenyegette meg, hogy megveri. Erre a nővérével együtt odamentek a rendőrökhöz, akik visszamentek velük a helyszínre, de addigra a férfi elment onnan. Később visszament, akkor a rendőrök el is vitték.

Forrás: Facebook

Egy férfi pedig arról számolt be az Origónak, hogy napokkal ezelőtt, délután 5 óra körül, fényes nappal a HÉV-en utazott Szentendre felé, amikor Békásmegyernél felszállt egy zavartan viselkedő férfi.

Tulajdonképpen a leggyengébb láncszemet szúrta ki a tömegből, az összes többi ember idősebb, és kinézetre is sokkal határozottabb volt nála. Szegény kislány kifejezetten vékony testalkatú volt. Leült pár méterrel arrébb, és folyamatosan szemmel tartotta a lányt. Ez nekem kapásból szemet szúrt

– mondta el a férfi.

Három-négy megálló múlva, Pomáznál nagyjából kiürült a HÉV, és a 34 éves férfi átült a lánnyal szembe. A lány ezt észrevette, de nem nézett a férfire, aki először olyan megjegyzéseket tett neki, hogy „szép vagy, szép a hajad". A lány nem figyelt rá, ezért a férfi hangosan szidni kezdte a lányt, többek között k*rvának nevezte.

Ekkor közelebb mentem hozzá, már akkor a szememmel és a testemmel is jeleztem a srácnak, hogy én is itt vagyok. Akkor zavart lett, de szidta tovább a lányt. Majd leültem a lány mellé, és megkérdeztem, hogy minden rendben van-e.- folytatta az Origónak nyilatkozó férfi.

A lány azt válaszolta a férfinak, hogy nincs semmi baj, és ekkor a segítségére siető férfi átült a zaklató mellé, aki elkezdett a kulcscsomójával hadonászni. A lány a következő megállónál leszállt.

Egy másik nő pedig arról beszélt, hogy ugyanaz a férfi rendszeresen zaklatja őt a munkahelyén. Bemegy az üzletbe, ahol a lány dolgozik, odarohan, megpuszilja, mire a fiatal nő felszólítja, hogy ne tegye, és menjen ki a pult mögül.

Többször el akarta hívni magával munka után, és nem értette meg, hogy a fiatal nő miért nem akar elmenni vele, holott azt is elmondta neki, hogy van barátja.
Volt, hogy a combomra tette a kezét. Akkor is megmondtam neki, hogy ne érjen hozzám. Azt hiszem, nem is értette, hogy miért. Erre mondtam neki, hogy utálom, ha hozzám érnek.Ezután egyszer csak megint odarohan, puszikat osztogat az arcomra, és kiszaladt a boltból. Legutóbb mondta, hogy menjünk be a próbafülkébe szórakozni.
Időközben a rendőrség a Múzeum körúton elfogott egy 34 éves budapesti férfit, akit őrizetbe is vettek, és garázdaság miatt indítottak ellene eljárást. A rendőrség információi szerint a férfi július elején felment a barátnője lakására, ahol összevesztek. A házban volt egy férfi is, aki meg akarta védeni a nőt, ezért őt a zaklató megütötte, majd elmenekült. A rendőrség augusztus 11-én elfogta és kihallgatta. Később, augusztus 16-án a II. kerületben megszólított egy nőt, hogy gyerekeknek gyűjt adományt. A nő elmondta neki, hogy ez most nem alkalmas, ezért a férfi rátaposott a lábfejére majd szidni kezdte.

Mit tehetünk, ha az utcán zaklatnak minket?

Makai Gábor, klinikai szakpszichológus szerint ezek az emberek szeretnének másokat behálózni, megvezetni vagy befolyásolni. Éppen ezért távolságot kell tartani velük, és nem szabad belebonyolódni beszélgetésekbe.

Minél inkább belebonyolódunk a beszélgetésbe, teret adunk annak, hogy engem megszólítson, annál nagyobb a veszélye annak, hogy engem képes akár megvezetni, manipulálni

– mondja a pszichológus. Meg kell húzni a határt, mert egy idő után azt fogjuk észrevenni, hogy közeledik hozzánk.