Illés Boglárka: A magyar fiatalok többsége a hagyományos értékekben hisz

Illés Boglárka, ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár
Budapest, 2018. március 5. Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár beszédet mond a Mol Mester-M díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2018. március 5-én. A kiemelkedő munkát végzett utánpótlásedzők és tehetséggondozó tanárok közül idén is tízen vehették át a nagyvállalat Új Európa Alapítványának díját. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar fiatalok többsége a hagyományos értékekben hisz, ezek alapján képzeli el jövőjét - jelentette ki Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára a lengyelországi Krasiczynben, a lengyel-magyar nyári egyetem egyik pódiumbeszélgetésén.
Vágólapra másolva!

A demokráciáról és a pártok szerepéről szóló vitaműsorban Illés Boglárka felidézte Orbán Viktor miniszterelnöki székfoglaló beszédét, mely - mint mondta -

Illés Boglárka Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A modern kereszténydemokrácia egyszerre jelenti a keresztény értékek védelmét, valamint a választásokon, a népszavazásokon és nemzeti konzultációkon is érvényesülő demokráciát - fejtette ki.

A keresztény értékek melletti kormányzati kiállás példájaként a családpolitikát, a házasság intézményének törvényes védelmét nevezte meg.

Az utóbbi években végzett felmérésekre, konzultációkra hivatkozva a helyettes államtitkár elmondta:

Utalt azokra a felmérési adatokra is, melyek szerint a fiatalok számára a család a mindennapi döntéshozatalban is első helyen áll.

"Bár az interneten próbálnak minél több információhoz jutni, döntéseiket mégis elsősorban a családra támaszkodva hozzák meg" - hangsúlyozta.

A mintegy 400 magyar és lengyel egyetemista részvételével hétfőn kezdődött ötnapos, a varsói Waclaw Felczak Lengyel-Magyar Együttműködési Intézet által második alkalommal szervezett krasiczyni nyári egyetemen csütörtökön a vendégek többek között találkoznak a lengyel határőrség különleges alakulatának egyik tisztjével,

megtekintik Goda Krisztina Szabadság, szerelem című filmjét, és vitaestet tartanak az álhírek (fake news) jelenségéről.

A nap lengyel-magyar táncházzal zárul.

A nyári egyetem - melynek nyitórendezvényein jelen volt Latorcai János országgyűlési alelnök, valamint lengyel hivatali kollégája, Ryszard Terlecki is - pénteken a közeli Przemysl székesegyházában tartandó szentmisével fejeződik be.