Szeptember 20-ig megkapják a plusz egyhavi juttatást a közfoglalkoztatottak

Kontrát Károly; Vargha Tamás
Budapest, 2017. december 28. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Vargha Tamással, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárával tartott budapesti sajtótájékoztatón 2017. december 28-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Legkésőbb szeptember 20-ig megkapják a közfoglalkoztatottak a nettó 54 ezer forintos egyszeri juttatást a kormány korábbi döntésének köszönhetően - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Kontrát Károly elmondta, nagyjából 93 ezer közfoglalkoztatott kap plusz egyhavi juttatást segítve az álláskeresésüket, és ezzel kapcsolatban az érintetteknek semmilyen teendőjük nincs.

Emlékeztetett, a kormány bejelentette, hogy nemcsak a nyugdíjasok kapnak rezsiutalványt, hanem a közfoglalkoztatottak számára is többletjuttatást biztosítanak.

A gyerekes családok és a nyugdíjasok mellett a közfoglalkoztatottak is részesülnek Magyarország jó teljesítményéből.

Ezzel elismerik a közösségért végzett értékteremtő munkájukat - jelentette ki Kontrát Károly.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az államtitkár azt mondta, hogy az ellenzék támadja a közfoglalkoztatás rendszerét, és meg akarja szüntetni.

A kormány álláspontja ezzel szemben az, hogy segély helyett munkát kínálnak az embereknek.

A közfoglalkoztatás egy átmeneti megoldás, és addig tartják fenn, míg szükség van rá, a cél az, hogy a közfoglalkoztatottak minél hamarabb elhelyezkedjenek a piaci szférában - mondta el Kontrát Károly.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter augusztus 23-án közölte: azok a közfoglalkoztatottak, akik 2019. január 1. és július 31. között legalább három hónapig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak - és ez augusztus 1-jén is fennállt -, nettó 54 ezer forint egyszeri plusz juttatásban részesülnek.