Véres bandaháború Ráckevén, három súlyos sérült

Ráckeve, 2019. augusztus 29. Rendőrök és mentők várakoznak Ráckeve belvárosában 2019. augusztus 29-én. Többen is bejelentették, hogy a belvárostól távolabb, a Bercsényi utcában két család között veszekedés tört ki, amely tettlegességig fajult. A bejelentők azt is elmondták, hogy több lövést hallottak. A sérülteket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, a rendőrök több embert előállítottak. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Legalább hárman súlyosan megsérültek, miután két rivális banda egymásnak esett este hat óra után Ráckevén. Lövések is dördültek, és kések, kardok, illetve egy vasvilla is előkerült. A rendőrök és a kommandósok még mindig kint vannak, újabb összecsapásoktól tartanak. 
Vágólapra másolva!

Egy több száz méter sugarú kört zártak le hermetikusan a délutáni támadás után a rendőrök Ráckevén. Rendőrök és kommandósok lepték el a támadást érintő részt, mentősök is vannak a helyszínen. A rendőrök attól tartottak, hogy újabb összecsapások törnek ki.

MTI/Mihádák Zoltán Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Több mentőautó is kiment, és két mentőhelikopter.

Információink szerint hárman sérültek meg súlyosan, többen pedig könnyebben, amikor két rivális banda egymásnak esett. A súlyos sérülteket kórházba vitték.


Úgy tudjuk, mindkét banda kábítószert terjesztett, egy területi vita miatt estek egymásnak. Nem először, az elmúlt pár napban, ahogy megtudtuk, több összetűzésük is volt köztük.

Az egyik ezek közül brutális volt, akkor kések is kerültek elő.

Információink szerint ezután még megpróbálták rendezni a dolgokat, pont mint a maffiafilmekben, a banda vezetői leültek egymással tárgyalni, de ahogy a mai eset bizonyítja, nem sikerült a békülés.

Az alpolgármestertől megtudtuk, hogy korábban két fiatal esett egymásnak a rivális bandákból.

Ráckevei lövöldözés - az alpolgármester Vereckei Zoltán Forrás: Szabó Péter - Origo

Vereckei Zoltán azt mondja,


Az egyik helyi úgy tudja, az egyik banda tagja életveszélyesen megsérült. A nő azt is mondja, hogy a férfi, a súlyos fejsérülése ellenére sem akart kórházba menni. Hosszú ideig vitatkozott vérző fejjel a mentőautóban, mire el tudták vinni.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán


Egy fiatal lány azt mesélte, hogy az egyik támadónál macséte volt. Ő a banda több tagját is ismeri. Azt mondja, mindannyian balhésak.

A történtek után, még kora este megkerestük Szabóné Berki Bianka rendőrségi szóvivőt, aki akkor annyit erősített meg, hogy valóban történt lövöldözés. Aztán a rendőrök valamivel később egy közleményt adtak ki, amelyben azt írják:

több bejelentés érkezett a rendőrségre este hat óra körül, melyek szerint Ráckeve belterületén két család között veszekedés tört ki, amely tettlegességig fajult.

A bejelentők azt is elmondták, hogy több lövést is hallottak. A rendőrség a helyszínen a megfelelő erőkkel biztosítja a település biztonságát, Ráckevén jelenleg nyugalom van. A sérülteket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, a rendőrök a helyszínről több embert előállítottak, elszámoltatásuk folyamatban van.

A Ráckevei Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.