Folytatódik a nyomozás a ráckevei tömegverekedés ügyében

Ráckeve, lövöldözés 2019.08.30.
Vágólapra másolva!
A ráckevei rendőrök folytatják a helyszíni vizsgálatokat a tegnapi brutális verekedéssel kapcsolatban. Az érintett utca egy részét továbbra is elkerítették, csak a lakók mehetnek be oda. Attól tartanak, hogy újabb verekedés fog kitörni.  
Vágólapra másolva!

Továbbra is folyik a helyszínelés Ráckevén a csütörtök esti lövöldözéssé, illetve szurkálássá fajult veszekedés után. Délelőtt a Bercsényi utca és a Tél utca egyik hosszabb szakaszát újra lezárták a rendőrök.

- mondta egy középkorú asszony.

Ráckeve, lövöldözés 2019.08.30. Fotó: Kálló Péter - Origo

Nagy balhé volt tegnap! A szomszéd utcában, a sarkon támadt egymásra két csoport férfi. Ismerem őket, de nem igazán beszélünk, azt tudom, hogy korábban is sokat veszekedtek, az utóbbi egy hétben meg szinte állandóan. Szerintem be voltak rúgva. Az egyik fiút meglőtték, de volt, akit karddal és vasvillával szúrtak meg"

- tette hozzá egy tizenéves lány, az asszony rokona.

- mondta egy fiatal férfi, néhány házzal távolabb.

Az egyik fiatal férfi ott jártunkkor épp egy nyaralásról érkezett haza, és döbbenten vette észre az utcában álló rendőrök seregét. Arról, hogy mi történt a szomszéd utcában, pont akkor értesült.

"Ez nagyon durva, de nekem erről az egészről fogalmam sem volt! Ma reggel értem haza egy több napos nyaralásról. Szerencsére nem ismerem közelebbről azokat az embereket, de hallottam róla, hogy régebben is voltak viták köztük. Ezt viszont nem gondoltam volna"

- mondta a férfi, akit sokkoltak a hallott hírek.

Fotó: Kálló Péter - Origo

Az utcában lévő kisbolt előtt több lakó gyűlt össze, beszélgettek a történtekről.

Az egyik kisgyerekes fiatal anyuka elmondta, hogy a veszekedés egyik sérültje az ő párja.

Fotó: Kálló Péter - Origo

A fiatal férfival az utca szemközti oldalán találkoztunk. Feje be volt kötve a tegnapi sérülés miatt.

- mondta Sztojka Sándor.

A férfi hozzátette, hogy a vita tulajdonképpen egy öngyújtó miatt fajult el,

az egyik férfi tüzet kért a másiktól, mire az nem adott neki, arra hivatkozva, hogy nincsen, erre a másik rátámadt, és ütni kezdte. A verekedésbe beszálltak mindkét férfi barátai is. Ezután állítólag volt egy békítő beszélgetés a két csapat között, ami nem vezetett eredményre.

Mások azt mondják, hogy a veszekedés, és az azt követő szurkálódás, illetve lövöldözés ennél bonyolultabb okra vezethető vissza. Az egyik férfi állítólag már hosszú ideje lekezelően bánt társával, mire az megelégelte, és összevesztek,

amelyhez csatlakoztak mindkét oldal pártfogói.

Ezután mindkét társaságból kijelöltek 3-3 embert, hogy igazságot tegyenek, és kibékítsék a többieket, ám csütörtök este csak az egyik társaság tagjai vártak a megbeszélt helyszínen, hogy sort kerítsenek a békítő beszélgetésre. Ezért a békülés újabb vitába, majd verekedésbe torkollott.

Megint más forrásokból úgy értesültünk, mind a két társaság kábítószer-terjesztéssel foglalkozik, a verekedés pedig egy területi vita miatt alakult ki.

Mivel a helyszíni vizsgálatok még egy ideig eltartanak, egyelőre csak az ott lakók léphetik át a rendőrök által elkerített területet.