Gulyás Gergely: A kormány támogatja Vári Attila pécsi polgármesterjelölt terveit

2019.08.31. 14:06

A kormány készen áll arra, hogy a Fidesz, a KDNP és az Összefogás Pécsért által támogatott Vári Attila pécsi polgármesterjelölt terveit támogassa, megválasztása esetén - jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a baranyai megyeszékhelyen újságíróknak nyilatkozva.

A miniszter a Kárpát-medence református oktatási intézményeinek közös tanévnyitója előtt folytatott megbeszélést Vári Attilával, az őszi választásokon a kormánypártok által támogatott pécsi polgármesterjelölttel, a korábbi kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázóval.

Vári Attila, a Fidesz-KDNP és az Összefogás Pécsért polgármesterjelöltje nyilatkozik a pécsi városházánál, miután leadta ajánlóíveit, mellette Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke 2019. augusztus 28-án.Forrás: MTI/Sóki Tamás

Gulyás Gergely újságíróknak nyilatkozva a találkozót követően hangsúlyozta: Vári Attilának biztos jövőképe van Péccsel és azzal kapcsolatban, hogy a baranyai megyeszékhelynek milyen szerepe legyen a régióban.

Azt mondta, a kormány készen áll arra, hogy a polgármesterjelölt terveit maximális mértékben támogassa, a szükséges forrásokat a pécsi önkormányzattal való szoros és jó együttműködésben a város rendelkezésére bocsássa.A miniszter hozzátette: tudják, hogy Pécs szerepével kapcsolatban az elmúlt években sok vita volt, ugyanakkor kiemelten fontosnak tartják, hogy Vári Attila a megyeszékhelyet nemcsak mint egy gyorsan, rohamosan fejlődő várost képzeli el, hanem régiós központként tekint rá.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ünnepi beszédet mond a Kárpát-medence református oktatási intézményeinek közös tanévnyitóján a Pécsi Református Kollégium sportcsarnokában 2019. szeptember 31-én.Forrás: MTI/Molnár Edvárd

A fejlődésre lehetőséget ad az is, hogy a kormány reményei szerint a megyével is kiváló lehet Pécs együttműködése, hiszen a baranyai közgyűlés elnöki posztjára a város jelenlegi alpolgármestere, Őri László kaphat felhatalmazást a választóktól októberben - fűzte hozzá.

Gulyás Gergely továbbá közölte, hogy Pécs mellett a baranyai kistelepülések előtt is nyitott a fejlődés lehetősége a Magyar Falu Program keretein belül.

Kiemelte: a megyei fejlesztéseknek a pécsiekkel szoros összhangban kell megvalósulniuk, ugyanis így profitálhat azokból az egész régió.