Gyurcsány Ferencék semmibe veszik a magyar emberek két választáson és egy népszavazáson világossá tett akaratát a határvédelemről és a brüsszeli bevándorláspolitikáról - mondta Kocsis Máté a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című reggeli műsorában.

A Fidesz frakcióvezetőjét arról kérdezték, mi a véleménye arról, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP-) képviselője nem támogatja, hogy az EU kifizesse Magyarországnak a határvédelem költségeit. A kormánypárti politikus szerint 

a magyar embereknek már nem meglepő, hogy Gyurcsány Ferenc vagy a felesége "a legbrutálisabb nemzetellenes politikát" képviseli. 

Hozzátette, az ellenzéki politikus kijelentése is annak bizonyítéka, hogy a Gyurcsány vezette politikai tömb, az egész baloldal nem változtatott politikáján. 

Hiába döntöttek a magyarok az elmúlt választásokon egyértelműen, Gyurcsány Ferenc továbbra is folytatja az ámokfutását a bevándorlás, a kvóta és a határkerítés lebontása érdekében 

- fogalmazott a fideszes politikus, aki szerint érdekeltek abban, hogy Magyarországnak semmi se jusson.

Kocsis MátéForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Arra a felvetésre, hogy Gyurcsány Ferenc "lehülyézte" a Fidesz politikusait, és azt írta a Facebook-oldalán, "a franc se akarja lebontani a kerítést", Kocsis Máté úgy reagált: akkor minek ment oda egy erővágóval, mikor épült a kerítés? Miért gyűjtött a DK aláírást a betelepítési kvóta mellett? Miért nem szavazták meg az ezzel összefüggő alkotmánymódosítást? - sorolta kérdéseit. Közölte, nincs semmi meglepő abban, hogy "Gyurcsány Ferenc notórius hazudozó, és azt is letagadja, amiről teljesen nyilvánvaló felvételek vannak". Hozzátette: 

tájékoztató kampányt indítanak azért, mert minden magyarnak joga van tudni, mit jelent a Gyurcsány Ferenc és felesége vezetette baloldal politikája. 

Kocsis Máté szerint akár provokációnak, egyfajta szankciónak is felfogható, hogy az EU a határvédelem költségeinek fele helyett mindössze egy százalékát téríti meg Magyarországnak. Ugyanis, amikor Magyarország a határát védi, akkor a schengeni határt is védi, ez európai uniós kötelezettsége. Megjegyezte: ez az a szerződéses alap, amely miatt Magyarország azt gondolja, hogy a költségeket felerészben az uniónak kellene állnia. Reményre ad okot, hogy ezt a kedvezőtlen ígéretet még a Juncker-féle bizottság tette, és az újonnan felálló bizottságnál újra meg kell nyitni a határvédelmi költségekkel kapcsolatos tárgyalásokat.