Karácsony Gergely hisztérikusan tagad, de nem válaszol a kilakoltatási botrányra

Vágólapra másolva!
Az augusztus elhozta Karácsony Gergely, az alkalmatlan zuglói polgármester és főpolgármester-jelölt pályafutásának talán legképmutatóbb mozzanatát: áprilisban még arról írt közösségi oldalán, gondolni kell az autista gyermekekre, és az őket nevelő szülőkre, a napokban azonban kiderült, az általa vezetett önkormányzat éppen egy autista kisfiút és családját küldene utcára. 
Vágólapra másolva!

"Az autizmus világnapján gondoljunk az autista emberekre és az őket gondozó szülőkre is" - április 2-án, az autizmus világnapján ezekkel a szavakkal próbálta népszerűsíteni magát Karácsony Gergely. A politikus a Párbeszéd posztját osztotta meg, amelyben arról is szó volt, hogy az ENSZ 2007 óta nyilvánította április 2-át az autizmus világnapjává, hogy felhívja a világ figyelmét a tízmilliókat érintő betegségre. A balliberális főpolgármester-jelölt, és az általa vezetett párt csatlakozott a "Ragyogjon kéken!" elnevezésű nemzetközi kampányhoz, így közösen arra szólították fel híveiket, hogy ezen a napon viseljenek kék színt a ruhájukon, vagy a közösségi oldalukon - fotóval, kék dizájnnal vagy linkkel - irányítsák rá a társadalom figyelmét az autizmusra.

Bár első olvasásra szimpatikusnak tűnhet az üzenet, csakhogy a napokban kiderült, színtisztán politikai számítás állt mögötte. Balliberális szokásokhoz híven, amikor csak jelképes mozgalmárkodásról van szó, akkor nagyon aktív, amikor érdemben tenni kell, akkor már tehetetlen Karácsony. Az Origo elsőként számolt be róla, hogy

a Karácsony Gergely által vezetett zuglói önkormányzat éppen egy autista kisfiúnak és családjának a kilakoltatását tervezi a választás után.

A történet legkínosabb része, hogy Karácsony korábban közösen fotózkodott az ötéves fiúval - kampánycélokból.

Erről Váradi Józsefné, Marika mesélt portálunknak, azt állítva, hogy másfél évig lakhattak egy XIV. kerületi szükséglakásban, de amikor másodszorra is meg szerette volna hosszabbítani az itt tartózkodásukat, a zuglói polgármester csak hitegette, Szabó Rebeka alpolgármester pedig lekezelően bánt vele. "Ekkor már nem is Karácsony Gergely fogadott, hanem az alpolgármestere, Szabó Rebeka. Belenevetett a szemembe, hogy keressünk albérletet" - nyilatkozta felháborodottan Váradiné, aki arról is beszámolt, hogy a zuglói önkormányzat perrel fenyegette meg őket, ha nem hagyják el a lakást. A kilakoltatás előtt álló asszonynak nincs B-terve, és nem tudja, mi lesz a sorsa autista gyermekének.

Karácsonyék hitegették az autista gyermekét nevelő édesanyát

Az embertelen történet megmozgatta a sajtó nagy részét is, pénteken az M1 Híradója, szombaton pedig a TV2 számolt be riportban a történtekről.

Nincs hova menniük, csalódott a polgármesterben

- ezt mondta a Tényeknek az autista kisfiát nevelő asszony. Karácsony Gergely polgármester korábban megígérte nekik, hogy átköltözhetnek egy önkormányzati lakásba. A több hónapos hitegetés után azonban jött a hidegzuhany: kiderült, hogy sokkal hátrébb állnak a listán, mint ahogyan azt állították nekik.

- fogalmazott. A riportban a többször is a könnyeivel küszködő anyuka leszögezte, hogy a gyermekéért harcol, a gyermekéért él.

Bár Karácsony egy Facebook-posztban hisztérikusan tagadta a cikkünkben megjelenteket, azonban érdemben továbbra sem reagált Váradi Józsefné, Marika állításaira.