A baloldal szándéka a hatalomátvétel az őszi önkormányzati választáson - mondta Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke a Hír TV-n. A Bayer show-ban úgy fogalmazott: a kormánypártnak olyan kipróbált, tapasztalt településvezetői vannak, akik már bizonyítottak; így a jelenlegi főpolgármester, Tarlós István is. Vele szemben viszont három bohóc áll - fogalmazott Rogán Antal. A beszélgetést este 21.05-kor sugározta a Hír TV, a teljes összefoglaló itt olvasható.

"Egyetlen egy céljuk van: egy baloldali hatalomátvétel előkészítése, semmi más! Pénzért és hatalomért folytatott küzdelem a baloldal szándéka" - fogalmazott a miniszterelnök kabinetfőnöke, aki úgy látja, az ellenzék jelöltjeivel szemben a kormánypártnak olyan kipróbált, tapasztalt településvezetői vannak, akik legalább egyszer már bizonyítottak. 

Van egy tapasztalt, kipróbált főpolgármester-jelölt, aki ha kell, még velünk, a kormánnyal is konfliktust vállal a város érdekében 

- utalt Tarlós István főpolgármester-jelöltre, aki harmadszorra is elindult a budapesti városvezetői székért.

Rogán Antal egyúttal kitért Tarlós István ellenfeleire is. 

Ezzel szemben, ha megnézzük, nem is egy jelölt, hanem három bohóc áll vele szemben. 

A kabinetfőnök Karácsony Gergelyről ezt mondta: 

Egyik oldalról ott van Karácsony Gergely, aki már minden volt, mindenféle formában. Kezdte az SZDSZ-nél, folytatta az LMP-nél, aztán a szocialisták miniszterelnök-jelöltje lett. Csak közben a kerületével nem foglalkozott, amit kis híján tönkre tett. Parkolási ügyeken keresztül, a Jobbikon keresztül már mindenben beszélt ostobaságot, amiből aztán kénytelen volt nagylépésekben visszahátrálni. 

Itt tudja megnézni a mai Bayer Show előzetesét:

A Rogán Antallal készült teljes beszélgetést itt tudják megnézni.