Komoly tiszteletlenségnek nevezte Rogán Antal azt, ahogy bizonyos ellenzéki politikusok és ellenzéki újságírók beszéltek, írtak az idős emberekről a 9000 forintos rezsiutalvány kapcsán, hiszen szó sincs szavazatvásárlásról, mert az embereket nem lehet megvenni. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Bayer Show-ban kifejtette, a zöld ideológiába becsomagolt kommunizmussal szemben a  nemzeti érdekeket védő jobboldali kormányok jelentik az alternatívát.

A baloldal szándéka a hatalomátvétel az őszi önkormányzati választáson – mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a Hír TV Bayer Show című műsorában. Nem hiszem, hogy az idős embereket bármivel meg lehetne venni, másrészt az elmúlt években mindig kaptak valamilyen pluszjuttatást az idősek a gazdaság jó teljesítményének a függvényében - tette hozzá. Rogán Antal közölte, hogy nyugdíjprémium is lesz még idén.  Azok, akik minket támadnak, azok egyhavi bért és nyugdíjat vettek el az emberektől – hangsúlyozta a miniszter.

A teljes műsor itt nézhető meg:

Semmilyen ígéretet nem tartottak be Gyurcsányék

Rogán Antal szólt arról is, hogy a populisták mindig betarthatatlan ígéreteket tettek, és ez a definíció pontosan illik a korábbi Gyurcsány-kormányokra. 

Emlékeztetett,

- 2002-ben mondta Lendvai Ildikó, hogy nem lesz gázáremelés, majd a magyar családok Európa legmagasabb rezsijét fizették,
- Gyurcsány Ferenc 2006-ban 400 ezer új munkahelyet ígért, majd teremtettek 200 ezer új munkanélkülit,
- Gyurcsány Ferenc szintén 2006-ban az adócsökkentés kormányáról beszélt, de Európa legmagasabb személyijövedelem-adókulcsa mellé az alapvető élelmiszerek áfáját is megemelték.

Ezzel szemben a mostani kormány azokat az ígéreteket (egymillió új munkahely, adócsökkentés), amiket 2010-ben tett, azokat mind betartotta. 

Példaként hozta fel, hogy

- 2010 óta több mint 800 ezer új munkahely jött létre, tehát időarányosan létrejöhet a tíz év alatt egymillió új munkahely,
- sikerült kirángatni az országot a gazdasági csődhelyzetből, és most már évek óta gazdasági növekedés van,
- volt ígéret adócsökkentésre, a kormány pedig nemcsak a gyermekes családoknak vezetett be jelentős adókedvezményt, hanem levitte az adókulcsot az egyik legalacsonyabbra egész Európában.

A miniszter úgy látja,  a mostani világban egy zöld ideológia mentén akarják a világot átalakítani, de az egész mögött szimpla kommunizmus van.  A jobboldali alternatíva pedig a munkahelyteremtés, az illegális bevándorlással szembeni fellépés.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szerint az olaszországi koalíció már a kezdetektől fenntarthatatlannak tűnt, túl nagy volt a távolság a két kormánypárt között. Az olaszok többsége új választást akar, de a fejük felett megegyeztek a baloldali pártok, így könnyen lehet, hogy változás lesz a bevándorláspolitikában is – tette hozzá.

Rogán: Tarlós István komoly eredményeket ért el, míg vele szemben három bohóc állForrás: Origo

Az önkormányzati választásról azt mondta Rogán Antal, hogy itt azokról az emberekről döntünk, akik a településeket vezetni akarják. Az emberek pontosan tudják, hogy kik alkalmasak erre, és a Fidesz szinte minden településen rendelkezik megfelelő emberekkel, míg a baloldal szimplán hatalomátvételre készül. Erre a legjobb példa Budapest, ahol Tarlós István komoly eredményeket ért el, míg vele szemben három bohóc áll – mondta Rogán Antal.

Általános elégedetlenség nincsen, és egy ilyen környezetben egy ideológiai harcot hirdetni, nem szerencsés – mondta Rogán. Úgy látja, hogyha ezek a személyek nyernek, akkor a mögöttük lévő pártok fognak irányítani, köztük Gyurcsány Ferenc - tette hozzá. Nonszensz, hogy a Liberálisokkal kötött megállapodás révén Karácsony a drogliberalizációt is elfogadta. Valójában ezen emberek mögött Gyurcsány Ferenc politikai és gazdasági köre áll, akiket hírek szerint Gyurcsány Ferenc már össze is hívott, és pozíciókat ígért nekik, hogy segítsenek – zárta Rogán Antal.