A megrázó felvételen egy láthatóan sokkos állapotban lévő, vérző arcú nőt kísér karonfogva egy férfi a lyoni késes támadás helyszínén. A támadó véletlenszerűen választotta ki áldozatait - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Mint ismert, a 33 éves afgán menedékkérő egy embert megölt, kilencet pedig megsebesített, rajtuk kívül három sérült állapota válságos.

 A videót a FranceNews24 tette közzé Twitter-oldalán.

Közben egy másik felvétel is feltűnt a közösségi oldalakon.

Mint ismert, szombat délután fél ötkor egy 33 éves afgán migráns menedékérő egy embert megölt, és kilenc másikat megsebesített a franciaországi Lyonhoz közeli Villeurbanne-ban. A magát menedékkérőnek megnevező gyilkos a támadás alatt azt mondta, "ezek nem olvassák a Koránt". Ám hiába utal ez is terrortámadásra, a francia terrorizmusellenes hivatal egyelőre nem vonta magához a nyomozást. 

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő úgy kommentálta a történteket az M1 Aktuális csatorna Ma este című műsorában, hogy az illegális bevándorlás veszélyt jelent Európa biztonságára. A szakértő hozzátette, hogy az Európába érkező illegális bevándorlók nem képesek integrálódni.