Mentegetni akarta a szexuális zaklatással vádolt Donáth Lászlót a hvg, a végén teljesen lebukott

Donáth László Foglalkozás lelkész mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ SZEMÉLY TÁRGY Foglalkozás lelkész MŰSZAKI ESZKÖZ SZEMÉLY TÁRGY Budapest, 2014. október 3.
Donáth László evangélikus lelkész, volt parlamenti képviselő felszólal a civilek Szabadság téri demonstráci
Budapest, 2014. október 3. Donáth László evangélikus lelkész, volt parlamenti képviselő felszólal a civilek Szabadság téri demonstrációján, amelyen a National Policy Institute elnevezésű, a fehér felsőbbrendűséget hirdető szervezet budapesti konferenciája ellen tiltakoztak 2014. október 3-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A hvg "oknyomozó" riportban cáfolta meg a balliberális propagandamédiát, amely mindezidáig kitartóan védte a szexuális zaklatással vádolt Donáth Lászlót. Persze, nem így akarták, a hvg.hu-n megszületett cikk szerzőjének láthatóan az volt a célja, hogy sajnálatot keltsen a szerintük csúnyán meghurcolt szocialista lelkész iránt. A cikk egészen elképesztően butára sikerült: úgy próbálja lejáratásnak beállítani a Donáth László elleni vádakat, hogy közben mindegyikről bevallja, hogy az utolsó szóig igaz.  Ennek ellenére a cikk szerzője, Havas Henrik büszke tanítványa, a Litresits nevű szocialista ügyvéd házi újságírója láthatóan rettenetesen meg van sértődve azon, hogy a szexuális zaklatás és a testi sértés kiderült. Hihetetlenül szórakoztató olvasni, ahogy a magát újságírónak nevező propagandista azon siránkozik, hogy tudhatta meg mindenki, valójában kicsoda Donáth László. 
Vágólapra másolva!

Ritkán jelenik meg ilyen remekbeszabott, az emberek jó kedvét az egekbe emelő írás, mint ma reggel a hvg-n, amely Clouseau felügyelő módjára kezdett nyomozásba annak érdekében, hogy bebizonyítsa: Donáth László nem bűnös!

Előzmények a nyomozásban

Mint ismert, a volt szocialista országgyűlési képviselőt, evangélikus lelkészt, Donáth Anna momentumos EP-képviselő édesapját a Gaudiopolis Békásmegyeri Evangélikus Szeretetház egyik női dolgozója feljelentette szexuális zaklatás és testi bántalmazás miatt. Ezt követően többen is kitálaltak a 2010 előtti balliberális világ egyik szimbolikus alakjáról, elmondták, őket is zaklatta a hatalmával visszaélő Donáth. Nem mellékes, hogy időközben a rendőrség nyomozást indított az ügyben, az evangélikus egyház pedig a felekezethez beérkező panaszok miatt belső vizsgálatot kezdeményezett lelkészük ellen.

Bár az összkép meglehetősen gyászosan alakult, ennek ellenére az ellenzéki pártok némák maradtak az ügyben, a balliberális média pedig szokása szerint teljes erőbedobással állt ki legújabb szellemi holdudvar - mentegető hadjáratuk keretében Donáth mellett. A leglelkesebb közülük a hvg kisújságírója volt, aki elsőként, Facebook-oldalán próbálkozott meg a nem könnyű feladattal, de nem sokkal maradt el tőle a Magyar Narancs, ahol egy vezércikk jelent meg arról, milyen gonosz a média, hogy fel merte hánytorgatni az ügyet, meg különben is, Donáth nem zaklatott senkit sem.

Mondani sem kell, mindez édeskevés volt, hiszen a kisújságírónak, meg Soros hetilapjának a kutya sem hiszi el, hogy a szocialista lelkész ártatlan. Éppen ezért újabb lépéseket kellett tenni, hiszen az mégiscsak tarthatatlan, hogy a balliberális holdudvar egyik kiemelkedő jelentőségű képviselője - minden eddigi próbálkozás ellenére - még mindig bajban van. Jöjjön, aminek jönnie kell - gondolhatták a hvg-nél, majd elővették minden balliberális kedvencét, az oknyomozó riportot.

Remények a nyomozás előtt

"Megtaláltuk azt az asszonyt, aki feljelentést tett Donáth László lelkész ellen" - jelentette a hvg kedd reggel, hogy az álriportok készítésében verhetetlen emberük megtalálta azt az asszonyt, aki feljelentette Donáthot. Innentől kezdve csak egyetlen egy apró kapocs kellett volna az áhított sikerhez: azt kellett volna állítania a hölgynek, hogy nem úgy történt, ahogyan azt a TV2 Tények leleplezte, és - többek között - mi is megírtuk.

Szertefoszlott balliberális álmok: a történet igaz!

Csakhogy pont azt mondta, amit a balliberális oldal nagyon nem szeretett volna hallani:

Donáth László valóban zaklatta.

A következők voltak olvashatóak a hvg mai dolgozatában:

- így tartott ki állítása mellett az asszony, aki hozzátette, Donáth László egy kisebb hiba miatt bántalmazta, két kézzel fojtogatta. Az incidens június elején, egy szombati napon történt, és ahogy az napvilágra is került, egy szentkép előtt hagyta a takarítókocsiját, ahol tudta, hogy nem szabadott volna, ezzel dühítette fel a szocialista lelkészt.

- mondta, az első gondolata az volt, hogy egyáltalán "mi a túrót keres ő benn szombaton". Ekkor már ugyanis inkább elkerülte Donáthot, így inkább szombaton dolgozott, nem vasárnap, amikor a lelkész az aznapi szertartás miatt rendszerint bent volt.

- szó szerint így írta le a bántalmazást abban a hivatalos panaszban, amit az otthon igazgatója a feljelentés napján vett át tőle. Egy másik iratban pedig az a részlet is szerepel, hogy Donáth azt kérdezte tőle, "volt-e már megszorongatva", mielőtt ő valóban megszorongatta. A történtek után sírva hívta fel élettársát, aki biztatta, jelentse az akkor benn tartózkodó felettesének, de az elintézte azzal, hogy tegyen panaszt, illetve fel is mondhat, de ezt nem szeretnék, mert "jó munkaerő".

Vagyis kiderült: a Donáth László elleni összes vád, ami megjelent, igaz. A rendőrség nyomoz. Donáth László, persze, különböző ürügyekkel tovább hallgat. Ahogy lánya, Donáth Anna is menekül a válaszok elől. Azóta egyébként róla is kiderült, hogy szexuális zaklatással vádolja egy fiatal lány.

Tanulság

Ez sem jött be. Donáth Anna retteghet: nehogy jövő héten őt akarja megvédeni a hvg.