Betörte saját kisbabája koponyáját egy halásztelki asszony

2019.09.03. 14:02

Jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék kedden azt a nőt, aki súlyosan bántalmazta csecsemőjét. A kicsinek maradandó sérülései keletkeztek. 

A nő Halásztelken élt férjével, és betegsége miatt egy kórház pszichiátriai osztályán állt kezelés alatt. A házaspár elhatározta, hogy gyermeket vállal, így a kezelőorvos átállította a vádlott gyógyszeres kezelését, fokozatosan csökkentve a gyógyszeradagot.

2016 januárjában kislánynak adott életet a beteg asszony, de egy májusi hajnalban, miután a kicsi felsírt, olyan súlyosan bántalmazta, hogy a gyermek koponyasérülést és töréseket szenvedett.

A kislány ugyan nem halt meg, de maradandó fogyatékossága, súlyos egészségromlása lett.

Az életveszélyes állapotban lévő kislányhoz az apja hívta a mentőket. Az anyja nem árulta el férjének, de a mentősöknek sem, hogy mi történt. Azt hazudta, hogy a gyermek leesett a pelenkázóról.

A bíróság a nőt bűnösnek mondta gyilkossági kísérletében és megszüntette a vádlott szülői felügyeleti jogát. A megszüntetés hatálya kihat a később született gyermekekre is. Az anyát két év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélték, amelynek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztették.