Statisztikát hamisítva kampányol Gémesi György Gödöllőn

Gémesi György beszél Közéleti személyiség foglalkozása polgármester politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY Gödöllő, 2014. június 28.
Gémesi György MÖSZ-elnök, Gödöllő polgármestere beszédet mond a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) szervezésében t
Gémesi György szerint a települések csupán a túlélésre rendezkednek be
Vágólapra másolva!
Gémesi György a KSH adataira hivatkozva próbálta megtéveszteni a gödöllői választókat. A város polgármestere még július elején azt közölte, hogy Gödöllő a legfejlettebb magyar középváros. A városvezető hírével kapcsolatban azonban egyik gödöllői olvasónk levelet írt a hivatalnak, akik azonnal cáfolták Gémesi állításait. A KSH közölte, hogy nem készítettek fejlettségi rangsort, nem publikáltak ezzel kapcsolatban statisztikákat. Gémesi György körül egyébként az utóbbi hónapokban botrány botrányt követ. 
Vágólapra másolva!

Megint nagyon kínos botrányba keveredett Gémesi György, Gödöllő polgármestere. A politikus, aki már szinte mindegyik magyar pártban megfordult, most a KSH logójával élt vissza. A történet ott kezdődött, hogy Gödöllő város honlapján még július 3-án megjelent egy hír, mely szerint a város mindenkit megelőzött a kategóriájában.

Július 3-án jelent meg a KSH adataira hivatkozva a sikerjelentés Gödöllő honkapján Forrás: Origo

Gémesi György a saját Facebook-oldalán is örömmel számolt be a KSH eredményéről. Ráadásul arra is kitért, hogy ő már korábban megkapta ezt az adatot a KSH-tól informális úton.

Így örült Gémesi György Forrás: Origo

Az ominózus hír egyik olvasónknak is feltűnt, és megpróbált utánanézni az adat hitelességének a KSH honlapján. Ott azonban nem talált semmi erre utaló közlést, vagy hivatalos nyilatkozatot.

A KSH azonnal cáfolta Gémesit

Ezt követően levelet írt a KSH-nak, amelyben többek között azt kérdezte a hivataltól,

Olvasónk pár napon belül választ is kapott a KSH-tól, amiben azt közölték, hogy

A statisztikát, amely Gödöllő honlapján található, az önkormányzat saját maga alkotta, ismeretlen módszertannal, erre közvetlenül ők tudnának választ adni – tették hozzá. A szervezet válaszából az is kiderült, hogy

a gödöllői honlapon nem hivatkoznak a forrásra, arról csupán annyit említenek meg, hogy a KSH legfrissebb adataiból származik.

Gémesi György tehát hazudott a KSH neve mögé bújva. Az erről szóló hír egyébként továbbra is megtalálható a város honlapján, és a polgármester a saját közösségi oldalán sem tett említést arról, hogy valótlanságokat közölt az olvasóival.

Gémesi György a KSH vélt adataira hivatkozva vezette félre az embereket Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Antiszemita jelöltet indít Gémesi

Nem ez az első botrány Gémesi György körül az utóbbi időben. Legutóbb a Magyar Nemzet arról írt, hogy gödöllői forrásaik„náci néniként" aposztrofálták Gémesi György és az általa vezetett Lokálpatrióta Klub képviselőjelöltjét a város kettes számú választókerületében. Kristóf Etelka a napokban hagyta ott a gödöllői Jobbik elnöki posztját, hogy a polgármester politikai alakulatának tagjaként indulhasson az őszi önkormányzati választáson.

A politikus Facebook-oldalának tanúsága szerint rajong a szkinhedmozgalomért, és több antiszemita felhangú bejegyzés fűződik a nevéhez.

Szétesett az ellenzék

Írtunk arról is,hogy a Pest megyei településen végérvényesen szétesett az ellenzéki összefogás: a polgármesterjelöltek szintjén két, míg a körzetekben vélhetően három kormányellenes induló lesz. Ahogy beszámoltunk róla, a legnagyobb meglepetésre az 1990 októbere óta a város élén álló Gémesi György ellenzéki kihívót kapott. A helyi DK, Jobbik, Párbeszéd, MSZP és Szolidaritás ugyanis a napokban ráindította a szocialista Kovács Barnabást, aki egyébként a legutóbbi önkormányzati választáson is szerencsét próbált vele szemben, nem sok sikerrel.