Menczer Tamás: A kereszténydemokrácia nem a múlt, hanem a jövő

2019.09.04. 10:38

A keresztény értékek és a kereszténydemokrácia nem a múlt, hanem a jövő - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelős államtitkára.

Menczer Tamás a Budapest Forum for Christian Communicators konferencia nyitónapján tartott előadásában felhívta rá a figyelmet: komoly erők mondják ma azt Európában, illetve világszerte, hogy a kereszténységre, a keresztény értékrendre, a kultúrára és a kereszténydemokráciára nincs szükség, ez már a múlt, tulajdonképpen elavult.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelős államtitkára előadást tart a Budapest Forum for Christian Communicators konferencia nyitónapján a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2019. szeptember 4-én.Forrás: MTI/Mohai Balázs

Akik ez állítják tévednek - hangsúlyozta az államtitkár, rámutatva: ha valami értékes, az nem lehet elavult. A kereszténység, a keresztény értékek és a kereszténydemokrácia nem a múlt, hanem a jövő - nyomatékosította álláspontját.

Menczer Tamás kiemelte: beszélni kell arról, hogy mit gondolnak a világ fontos kérdéseiről, az ember és ember kapcsolatáról, a családról, a nemzetről.

Vannak olyanok, akik szerint a keresztény értékek megkötik az embert, de ez nem igaz - mondta, hozzátéve: ezeket az értékeket meg kell őrizni, ezek adnak irányt és keretet az életben.

Az államtitkár hangsúlyozta: számukra a kereszténység vallásként is fontos, de ez a konferencia nem csak vallásos embernek szól, nem az ő zárt tanácskozásuk. Mindenkihez szólni szeretnének, akinek fontos a keresztény kultúra és a keresztény értékek megőrzése - zárta felszólalását Menczer Tamás.