Palkovics László innovációs és technológiai miniszter átadta szerdán a Budapesti Corvinus Egyetem új székesfehérvári campusát: az egykori huszárlaktanya épületében 1,5 milliárd forint támogatásból jött létre új, 21. századi oktatási tér.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az egyetemek esetében rendkívül fontos a modern oktatási infrastruktúra, mert évente új technológiák jelennek meg, az oktatásnak tartania kell a lépést az egyre gyorsabb gazdasági változásokkal. 

Lánczi András rektor, Cser-Palkovics András polgármester, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Pavlik Lívia, az egyetem kancellárja átvágja a nemzeti színű szalagot a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus új épületének átadásán 2019. szeptember 4-én.Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Székesfehérvár vállalati oldalról is jó környezetet kínál a képzéseknek, a cégekkel együttműködve tud az egyetem előrelépni, és a duális képzésből olyan hallgatók kerülnek ki, akik értik a vállalatok életét - tette hozzá.

A miniszter azt mondta, hogy Fehérvár a legsikeresebb az országban a duális képzés területén, amihez a Corvinus mellett az Óbudai Egyetem is hozzájárul.