A budapestiek elégedettek Tarlós Istvánnal

TARLÓS István
Budapest, 2019. augusztus 26. Tarlós István főpolgármester előadást tart a XIII. Innováció és fenntartható felszíni közlekedés konferencián az Óbudai Egyetemen 2019. augusztus 26-án. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Tarlós István főpolgármesterről az az imázs él az emberekben, hogy képes a városvezetésre. Ugyanezt Karácsony Gergelyről még az ellenzéki szavazók sem feltétlenül gondolják - ismertette kutatásuk eredményét az M1 egyik reggeli műsorában Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

Az elemző kifejtette: a budapestiek elégedettek Tarlós Istvánnal, aki 9 éve polgármester. A bérek növekednek, a gazdaság növekszik.

- jegyezte meg.

Tarlós István Forrás: MTI/Mónus Márton

A Nézőpont legfrissebb közvélemény-kutatása szerint

őrzi masszív többségét a Fidesz-KDNP a pártok népszerűségi versenyében, a polgári oldal a leadott szavazatok 53 százalékát szerezné meg egy aktuális választáson,

az ellenzéki pártokkal szimpatizálók köre stagnált vagy csökkent az elmúlt hónapban.

Mráz Ágoston Sámuel az M1-en elmondta: a kormánypártok támogatottsága nagyjából azon a szinten van, mint az európai parlamenti választás idején.

- emelte ki az elemző, aki szerint a hivatalban lévő polgármestereknek lesz könnyebb dolga az őszi választáson.

Úgy értékelt:

ellenzékellenes hangulat van, az emberek elégedetlenek az ellenzéki eseményekkel.

Azt is mondta, hogy a pártverseny új dinamikát kapott májusban.

Az MSZP és a Jobbik gyengélkedik, Gyurcsány Ferenc a legerősebb pontja az ellenzéknek, az ő pártja befolyással tud lenni az ellenzékre.

A DK a Momentumot is megpróbálja behálózni - közölte Mráz Ágoston Sámuel, hozzátéve:

Az elemző szerint a Momentum politikai hibát hibára halmoz, hiszen a Jobbikkal is szövetkeztek, amely 2022-ben már talán nem is lesz része a magyar politikának.