Egy Heves megyei férfi több mint hússzor lopott meg embereket az alig 600 lelket számláló falujában. Mindent vitt, amit tudott, egyszer egy asszonyt alvás közben rabolt ki, a párnája alól vette ki a pénzét.

A férfi falusi családi házakba tört be, ahonnan pénz mellett válogatás nélkül vitt minden mozdítható tárgyat. Attól sem riadt vissza, hogy a ház tulajdonosa otthon van.

Tavaly novemberben az egyik éjjel belopózott az egyik helyi asszony hálószobájába. Kiszemelt áldozata már aludt, amikor a feje mellől kilopott a pénztárcájából 25 ezer forintot. Tanulva ebből az esetből, az asszony ezek után már a párnája alatt tartotta a pénzét. A hozzá rendszeren visszatérő tolvaj onnan is kilopott 25 ezer forintot több részletben.

Egy másik asszony házába úgy jutott be fényes nappal, hogy a kémlelőablakon keresztül kinyitotta a bejárati ajtót és bement a szobába. Eltett 5 ezer forintot, valamint egy krémsajtot, két lángost és egy csomag dohányt. Az asszony közben végig otthon aludt, nem ébredt fel.

A tolvaj fél év alatt több százezer forint értékben lopott el különböző holmikat a helyiektől. Volt közte műszaki cikk, bicikli, telefon, fűnyíró, láncfűrész, gázpalack, kályhacső, tűzifa, építőanyag, ruhanemű, élelmiszer és sok minden más, valamint négy kerti törpe.

A rendőrség idén júliusban fogta el a férfit, aki most is bűnügyi felügyelet alatt áll. Az ügyészség többek között lopással és betöréssel vádolja, és javasolja a börtönbüntetését.