Kirendelték Brüsszelbe a szocialista polgármester-jelölteket, Soros embere igazította el őket

Vágólapra másolva!
Kirendeltek több szocialista polgármesterjelöltet Brüsszelbe, ahol Frans Timmermans, Soros György egyik legszorosabb szövetségese, és Gyurcsányné, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője tartott eligazítást nekik. A bevándorláspárti erők jól láthatóan mozgolódni kezdtek egy hónappal az önkormányzati választás előtt, az amerikai spekuláns ismét bele akar szólni a magyar politikába. 
Vágólapra másolva!

Tegnap kora este ellepték a közösségi oldalakat az ellenzéki polgármesterjelöltek brüsszeli látogatásáról készült képek.

Soros embere határozhatja meg az irányvonalat

Ezeken az látszik, hogy

  • több, MSZP-s polgármesterjelölt (Csige Tamás, hajdúdorogi; Radócz Zoltán, szolnoki; Fekete Zsolt, salgótarjáni; Márton Roland, székesfehérvári; Tüttő Kata; belvárosi aspiráns)
  • Ujhelyi István, MSZP-s európai parlamenti képviselő;
  • Gyurcsányné, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője valamint
  • Frans Timmermans, a Juncker-féle Európai Bizottság alelnöke

vett részt a megbeszéléseken. Hogy miért volt szükség a brüsszeli útra az önkormányzati választási kampány kellős közepén? Erre a rendszerint a bevándorláspárti erők üzeneteit hangoztató - egyiptomi oligarcha többségi tulajdonában lévő - Euronews próbálta megadni a választ: "közvetlen uniós forrásokért lobbiztak ellenzéki vezetők Brüsszelben."

Csakhogy a portál állítása több sebből vérzik: egyrészről nemcsak polgármesterek, hanem jelöltek is megjelentek a brüsszeli eseményen, másrészről egy olyan politikus is felbukkant, akinek nem sok köze van az Euronews által ismertetett témához. Frans Timmermans (S&D), bizottsági alelnök, Soros György európai bizalmasa több képen is látható, több magyar ellenzéki politikussal is kezet fogott. Mivel korábban többször is megpróbált beleszólni a magyar politikába, így erős a gyanú, hogy

Soros európai politikusa ismét eligazítást tartott az ellenzéki polgármesterjelöltjeinek

arra nézve, mit vár el tőlük Brüsszel a magyar önkormányzati kampányban. Emlékezetes, az európai parlamenti választást megelőzően a politikus Budapestre látogatott, ahol a szocialisták kongresszusán vett részt. A magyar kormány és Timmermans kapcsolata finoman sem szólva sem felhőtlen, ez mostanában hatványozottan igaz, hiszen a Fidesz-KDNP európai képviselőinek komoly érdemei voltak abban, hogy végül nem Soros embere lett az Európai Bizottság elnöke, így a bevándorláspárti milliárdos nem tudta tovább növelni a befolyását Európában. A magyar kormánypártoknak és a V4 országok vezetőinek köszönhetően Ursula von der Leyen személyében egy hétgyermekes, konzervatív családanyát választottak meg a fontos tisztségre, ami miatt nőtt a szakadék a magyar kormány és Timmermans között.

Frans Timmermans volt az egyik olyan EU-s vezető, aki a legtöbbször találkozott az amerikai spekulánssal az elmúlt uniós ciklusban, és számos alkalommal kifejtette, nagyra tartja őt. „Semmi kétségem afelől, hogy őszintén és igazán elkötelezett a szabadság, a demokrácia és a polgárainak egyenlő jogokat biztosító nyílt társadalom mellett. Ezt az elkötelezettséget magam is osztottam szakmai pályafutásom során, és az utolsó leheletemig ragaszkodni fogok hozzá" – mondta el korábban Sorosról.
Egy hónappal az önkormányzati választás előtt Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) első alelnöke magyar ellenzéki polgármesterjelölteket fogadott Brüsszelben Forrás: Origo

Gyurcsányék szólnak, a szocialisták ugranak

A találkozóknak van egy másik nagyon fontos üzenete: Gyurcsány Ferencék immáron jól láthatóan dominálnak a szocialisták felett. Egy ideje azt beszélik, hogy komoly törökvések vannak az MSZP-n belül arra, hogy a nagy múltú párt beolvadjon a Demokratikus Koalícióba a rohamosan csökkenő népszerűségi mutatói miatt. A sajtóban megszellőztetetteket ugyan rendszeresen tagadja a pártvezetés, azonban időről időre előjönnek olyan momentumok, amelyek cáfolják ezt. Szanyi Tibor, bukott EP-képviselő egyik, a Tóth Bertalan-féle pártvezetést kritizáló levelében arról írt, hogy pártja a DK-t fogja gazdagítani mandátumával az Európai Parlamentben. A politikus furcsállotta, hogy az MSZP EP-frakciójának magyar delegációját a DK-s Molnár Csaba vezeti. Mivel mindkét formáció a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) csoportjában foglal helyet, ezért értelemszerűen előfordulhatnak közös ülésezések, csakhogy a tegnapi eligazításról közzétett képek is megmutatták, a két párt közül melyik viseli a nadrágot. Ezeken az látható, hogy

Gyurcsányné beszél, amit dermedt csendben figyelnek a szocialisták, köztük Ujhelyi István.

Az ellenzéki polgármesterjelöltek brüsszeli látogatásán Gyurcsányné beszélt, a szocialista politikusok figyeltek. Forrás: Facebook

Ahogy az több felvételen látható, Gyurcsány Ferenc felesége az asztalfőn ült.