Kövér László: Szükség van a nemzedékek szövetségére

2019.09.06. 14:29

A nemzedékek közötti szövetség megerősítéséről beszélt Kövér László, az Országgyűlés elnöke Szigethalmon, a X. Pest megyei és Budapesti Idősek Találkozóján.

Kövér László úgy fogalmazott: olyan világot élünk, amelyben szükség van arra, hogy a nemzedékek szövetséget kössenek egymással, meg kell erősíteni a nagyszülőket is magukba foglaló, tágabb értelemben vett családokat.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke köszöntőt mond a X. Pest megyei és Budapesti Idősek Találkozóján Szigethalmon 2019. szeptember 6-ánForrás: MTI/Illyés Tibor

A kormányzat munkájáról elmondta, 2010-ben új fejezetet kellett kezdeni az ország életében, mivel nem mentek jól a dolgok, és egyre kevesebben hordozták egyre többek terheit. "Mostanra elértük, hogy gyakorlatilag mindenkinek van munkája, aki dolgozni akar; csökkent az államadósság, az infláció, a megélhetés számos költsége, a gáz és az áram ára, és az utolsó előtti helyen vagyunk az unióban a rezsiköltségek tekintetében" - sorolta az eredményeket a fideszes politikus.

Hozzátette, hogy a nemzeti jövedelem gyarapodása mellett növekszik a családok jövedelme, az átlagbérek és a nyugdíjak vásárlóértéke is harmadával nőtt. A házelnök kiemelte, hogy a tágabb értelemben vett családpolitikához hozzátartozik a Nők 40 program, amely legfőképpen azt szorgalmazza, hogy a nagymamák 40 ledolgozott év után újra részt vehessenek a család életében. 

Kövér László az Idősek Találkozóján, SzigethalmonForrás: MTI/Illyés Tibor

Hangsúlyozta, a kormány a gazdasági növekedést figyelembe véve tud hozzájárulni a nyugdíjakhoz, és ezekben a napokban fogják kézbesíteni azt a 9000 forintos utalványt is, amelyet az energiaszámlákra lehet felhasználni. 

A jelenlegi gazdasági növekedésben benne van a mai nyugdíjasok munkája is  - mutatott rá Kövér László.