Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke a kötcsei Polgári Pikniket megelőzően úgy fogalmazott újságírók előtt, hogy az ellenzéki együttműködés összeomlott, kevés helyen van érdemi együttműködés, az is inkább konfliktusos.

Kósa hozzátette, hogy Karácsony Gergely annyira alkalmatlan, hogy a baloldali szavazók is annak látják.

A fővárosi ellenzéki főpolgármester-jelölt egy szót sem ejtett arról, hogy 5 évig vezette Zuglót, eredmény nulla, botrány, botrány hátán, csődben van a kerület. Ezzel szemben semmilyen összefogás nem segít - jelentette ki.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az OLAF jelentése kapcsán folyamatos vita van az ország és az EU között, amelynek a végén lesz egy megegyezés. A magyar állam jobban használta fel a hibaszázalékot tekintve az uniós forrásokat, mint a nagyon komoly svájci óragyárak hibaszázaléka  - jegyezte meg, hozzátéve, hogy nem a Fidesz-KDNP kormány tehet például a 4-es metró építésével kapcsolatban felmerült korrupcióról.

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriáhozForrás: MTI/Varga György

Bizakodva várja az önkormányzati választást Balog Zoltán, az emberi erőforrások korábbi minisztere is. A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényének helyet adó Dobozy kúria előtt az alapítvány elnöke újságíróknak azt mondta, az önkormányzati választásra készülve lesznek a választással kapcsolatos vendégeik, és értékelik az aktuális politikai helyzetet.

Hozzátette, hogy meghallgatja Tarlós Istvánt, aki remélhetően a vendége lesz a rendezvénynek.