Milliós károkat okozott egy 14 fős vandál társaság a mentődolgozóknak.

Megdöbbentő bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Ebből az derül ki, hogy vandálok rongálták meg a mentősök autóit. 

Azt írják, hogy egy 14 főből álló, feltehetően ittas társaság randalírozott péntek éjjel a Markó utcában.
A fiatalok végig masíroztak a Mentőpalota előtt parkoló autók tetején, milliós károkat okozva ezzel a szolgálatban levő életmentőknek. 

A rendőrség keresi az elkövetőket.

Az esettel kapcsolatban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője az Origónak elmondta, hogy szombat hajnalban, fél kettő kerül az egyik mentős a Markó utcai mentőállomáson zajt hallott, ezért kinézett az utcára.

Látta, hogy egy hangoskodó társaság megy ki a Bajcsy-Zsilinszky útra. Már a sarkon voltak, de még annyit látott, mint ha egy alak éppen akkor ugrana le egy autó tetejéről" – mondja Győrfi Pál. Ezek után a mentős szólt a kollégáinak és kimentek az utcára megnézni mi történt. Több autó is be volt horpadva, látszott rajtuk az ugrálás nyoma. Összesen öt autót rongáltak meg.

"Az öt mentős között van mentőorvos, mentőápoló, gépkocsivezető, akik épp szolgálatban voltak, életet mentettek amikor ez történt. Amikor visszaértek az állomásra, akkor szembesültek azzal, hogy mi történt az autójukkal" – mondja a szóvivő.