Újpesten egy ellopott Facebook-oldalon, hamisított fényképekkel kampányol az ellenzék, ráadásul vissza is élnek más személyazonosságával, amit büntet a törvénykönyv - számolt be az újabb ellenzéki botrányról az ujpestihirek.hu. 

A baloldal Újpesten nem riad vissza sem a választási csalástól, sem a vesztegetéstől, sem pedig más személyazonosságának a kihasználásától. Horváth Imre, korábbi MSZP-s politikus megdöbbenve számolt be arról, hogy amikor még az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje volt, a párt munkatársai csináltak neki egy Facebook-oldalt, amelyhez a jelszó és az admin jogosultságok náluk voltak és maradtak. A volt politikus nem tudott hozzáférni ehhez az oldalhoz, pedig az ő nevét viselte, az ő fényképe szerepelt rajta. 

Csúnya átverés

Horváth Imre elmondta, ugyanis erre a Facebook-oldalra több olyan bejegyzés is kikerült, amit nem ő írt, amelyek politikai szerepvállalásával ellentétesek. Például, hogy én Déri Tibort, az ellenzék polgármesterjelöltjét támogatom. Épp ellenkezőleg, az Újpesti Patrióták Egyesületével polgármesterjelöltként többek között Déri Tiborral szemben is indulok az önkormányzati választáson.

Horváth Imre, a Magyar Szocialista Párt volt országgyűlési képviselőjének a Facebook-oldalát egyszerűen ellopta az újpesti ellenzékForrás: MTI/Soós Lajos

Azt, hogy Dériék közreműködésével történik a csalás, a következő történet egyértelműen bizonyítja. Idén nyáron, egy hétköznapon mentem a Kakukk étterem felé, hogy a születésnapomra asztalt foglaljak a barátaim számára. Az utcán megállított az éppen ott standoló Déri Tibor, majd amikor kiderült, hogy születésnapom van, hozatott és a kezembe nyomott egy dobozos sört, hogy igyunk erre az alkalomra. Így fotózott le minket valaki titokban, és még javában beszélgettünk, amikor már a vele készült fotónk az őt támogató kísérőszöveggel együtt kikerült az előbb említett Facebook oldalra - számolt be az esetről Horváth Imre. "A fotót persze megváltoztatták. Hiszen Déri kezében is sör volt, amit ügyes kezek kicseréltek egy összetekert papírlapra. Aki alaposan megnézi a képet, láthatja a belenyúlás jeleit. Kértem, hogy vegyék le, de nem tették." - írja a volt MSZP-s politikus.

Megfenyegették a volt MSZP-st

Mint arról korábban beszámoltunk, Horváth Imre miután egyértelműsítette, hogy nem lép vissza a 2018-as országgyűlési választáson, burkolt fenyegetéseket kapott, majd miután ezeket is visszautasította, Varju pénzt ígért a visszalépésért, természetesen ő ezt költségtérítésnek nevezte, hogy ne érje kár a visszalépéssel Horváthot.A volt MSZP-s szerint a baloldaliság nem Varjunál, nem a DK-nál és nem a mai MSZP-nél van, akik valójában ma már szélsőségesen neoliberális, önző és az emberséges gondolatokkal összeegyeztethetetlen elveket vallanak.