Átverve és megalázva érzi magát a férfi, aki több mint tíz éven át gondozta egyedül élő, szeretett nagynénjét, Rozika nénit, mégis, az örökség a szomszédasszonyra szállt. Szűcs József feljelentést tett, mert szerinte a szomszéd kihasználta az idős asszony gyenge állapotát, majd egy ügyvéd segítségével átjátszotta saját nevére Rozika néni minden vagyonát – írja a Ripost.

"A 84 éves Rozika néninek én voltam az utolsó élő rokona" – mondta a Ripost-nak a Kelebián élő Szűcs József.

Ő innen 20 kilométerre, Kisszálláson lakott. Felvette velem a kapcsolatot, megkérdezte, hogy milyen ember lettem és közölte: fűzzük újra szorosabbra a rokoni szálat. Így is tettünk.Majd így folytatta: „Ha szüksége volt rám, mindig rohantam hozzá, segítettem. Aztán évekkel később azt ajánlotta, hogy írjunk egy örökösödési szerződést, hiszen annak idején éppen ezért keresett meg. Elkészítettük, aztán nem is foglalkoztunk ezzel a dologgal. Mindent ugyanúgy folytattunk, ahogy eddig."

Az idős nő később kórházba került, és romlani kezdett az állapota azután is, hogy hazamehetett. Mivel a férfi sokat dolgozott, ápolónőt fogadott mellé. Az idős nő néhány nappal később meg is halt. Ekkor tudta meg a férfi, hogy rokona az ápolónőre - aki egyben a szomszédja is volt - hagyta mindenét. Erről egy ügyvéddel készített papírt.

A férfi szerint 2 millió forintot is elvittek az idős nőtől. Most jogi úton próbálja visszaszerezni azt, ami szerinte az övé.