Az ügyészség szerint a 25 év is kevés a bőnyi rendőrgyilkosnak

Bűnügyi helyszínelők dolgoznak a bőnyi rendőrgyilkosság területén
az elkövető háza
Vágólapra másolva!
Súlyosabb minősítést és későbbi feltételes szabadulást indítványoz a másodfokú ügyészség a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében. Vagyis abban az ügyben, amelyben egy férfi a vád szerint lelőtt egy rendőrt. Ezért életfogytiglant kapott azzal, hogy legkorábban 25 év után szabadulhat. A mostani indítvány után akár ennél is többet tölthet majd börtönben.
Vágólapra másolva!

A nem jogerős ítélet szerint Győrkös István a szélsőjobboldali Magyar Nemzeti Arcvonal alapítója először nem akarta beengedni a hozzá házkutatásra érkező rendőröket, aztán a kapuból visszament egy gépkarabélyért, amit csőre töltött, kibiztosított és lőtt.

Az egyik rendőrt egy három lövésből álló sorozat egyike találta el a fején. Azonnal meghalt.

Az elsőfokú ügyész az ítélet ellen súlyosabb minősítés és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett, amit a másodfokú ügyészség fenntartott.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete túlnyomórészt törvényes és megalapozott, de a férfi terhére további minősítő körülmény is róható, és a büntetés céljait nem elégíti ki, ha a bíróság által is elismerten kivételesen nagy tárgyi súlyú bűncselekményért a társadalomra nagy veszélyt jelentő férfival szemben kiszabandó életfogytig tartó szabadságvesztésből a feltételes szabadságra bocsátás esélye a lehető legkorábbi időpontban megnyílik, vagyis 25 év után.