Közel 10 000 ajánlást gyűjtött össze Berki Krisztián, aki így szinte biztosan indulhat a főpolgármester-választáson. A botrányceleb egy élő Instagram-videóban közölte a hírt, a bejelentés közben táncra perdült örömében. Berkivel együtt már három, teljesen alkalmatlan kihívója van Tarlós István főpolgármesternek.

"Itt vagyunk, 13:40 után egy kicsivel, és veletek közösen budapestiekkel megcsináltuk. Adatkezelési okok miatt nem mutathatom meg, de így megmutathatom (mutatja): 1250 ív van" - Berki Krisztián így kezdte mondandóját a szakadó esőben megtartott, Instagram-bejelentkezésében. A botrányceleb beszámolt róla, hogy 16 napot töltött az emberek között, amely során minden társadalmi rétegből megismert embereket.

Szerintem nagyon kevesen gondolták, hogy ez meglesz. Én már az első medencés videómnál tudtam, hogy sikerülni fog. 1250 ív itt van nálam, ez nyolcasával majdnem 10 000 aláírás.

- mondta önbizalomtól duzzadva Berki, aki szerint a sikerszéria következő állomása október 13-án lesz, a főpolgármester választás napján lesz, amikortól - megfogalmazása szerint - "mindenki, a fideszesek, Karácsony, mindenki elmehet nyugdíjba." A Ripost beszámolójából kiderült, az egykori sportolót annyira elragadta a hév, hogy Instagram-bejelentkezése közben táncra perdült.

Berki Krisztián, alkalmatlan főpolgármester-jelölt táncol örömében, mert sikerült összegyűjtenie az ajánlásokatForrás: Ripost

Érdemes megemlíteni, hogy a jelek szerint Berki sokkal több ajánlást gyűjtött össze, mint Puzsér Róbert humorista, aki a hivatalos adatok szerint 6316 támogatást gyűjtött.

Karácsony Gergely, Puzsér Róbert és Berki Krisztián, a három alkalmatlan főpolgármester-jelölt a Fidelitas Budapest nem cirkusz! Ne bízzuk rájuk a várost! plakátkampányánForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Berki indulásával már három alkalmatlan ellenzéki is indulna Budapest vezetéséért: Berki mellett a Zuglót gyakorlatilag anyagi csődbe irányító Karácsony Gergely, és a celebekkel viaskodó Puzsér is indul októberben.