Az állam és a kormány számára kulcsfontosságú a közszolgálati egyetem

GULYÁS Gergely
Pécs, 2019. augusztus 31. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ünnepi beszédet mond a Kárpát-medence református oktatási intézményeinek közös tanévnyitóján a Pécsi Református Kollégium sportcsarnokában 2019. szeptember 31-én. MTI/Molnár Edvárd
Vágólapra másolva!
A mindenkori magyar kormány és az állam számára kulcsfontosságú intézmény a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, amelyen a közszolgálatba jelentkezők jelentős részét, köztük a katonákat és rendőröket képzik - mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden az NKE tanévnyitóján.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely az intézményt érintő várható változtatásokról szólva azt mondta, szeretnék, ha a közigazgatási elit is innen kerülne ki, hogy a vezetőket, főosztályvezetőket, osztályvezetőket is innen tudják majd kiválasztani. Hozzátette:

a következő évtől diplomáciai akadémia is elkezdi működését az NKE-n.

A miniszter sikeresnek nevezte a 2010 óta tartó folyamatot, melynek során a különböző szétszóródott, a tág értelemben vett közigazgatási karokat összevonva létrehozták az egységes, közszolgálati egyetemet, az európai szinten is versenyképes campust.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Forrás: MTI/Molnár Edvárd

Koltay András, az NKE rektora azt hangoztatta,

és elindították a Tisza István-programot.

Elmondta, képzéseiket és tudományos tevékenységeiket magasabb szintre akarják emelni azért, hogy a modern, 21. századi magyar állam számára megfelelő legyen az utánpótlás a közigazgatás, a honvédelem és a rendvédelem területén.