Rengeteg a kárbejelentés a tegnapi szegedi ítéletidő után

Szeged Vihar
Vágólapra másolva!
A hétvégi viharok miatt több száz kárbejelentést kapnak a biztosítók, és ez a szám csak nőni fog a következő napokban. A Groupama biztosítóhoz eddig Szegedről jött a legtöbb bejelentés, ott hétfőn pusztított egy óriási vihar, több mint 100 kilométer/órás sebességű széllel.
Vágólapra másolva!

Az Aegon Biztosítónál péntek és hétfő között 169 kárbejelentést kaptak. A tapasztalatok szerint ilyenkor elsősorban a kármentéssel vannak elfoglalva az emberek, a kárbejelentések nagy része a hét közepe, vége körül várható.

A biztosítóhoz a hétvégi nagyobb viharok miatt eddig a legtöbb bejelentés Zala, Pest, Veszprém megyéből és Budapestről érkezett, az ügyfelek által becsült kárösszeg 28 millió forint.

Többnyire villámcsapás, vihar, beázás, felhőszakadás okozott károkat, de jégverés is előfordult.

Az Allianz Biztosítóhoz a hétvégén megközelítőleg 200 kárbejelentést tettek az ügyfelek a viharos, esős időjárással összefüggésben, arra számítanak, hogy folyamatosan érkeznek még kárigények.

Forrás: szegedma.hu

A Groupama Biztosító vasárnap óta közel 500 lakásbiztosítási kárbejelentést kapott, de

a kárbejelentések száma az elmúlt napok viharai, felhőszakadásai miatt pár napon belül várhatóan eléri az 1500-2000-et is.

A legtöbb kárbejelentés Csongrád megyéből érkezett, Szegedről eddig 59. A károk átlagos értéke 50-200 ezer forint között van.