Villám csapott hétfőn este egy, az M6-os autópályán haladó autóba. Az autó sofőrje a leállósávban állt meg, aztán hívta a rendőrséget. A kiérkező rendőrök az 59 éves sofőrt és gyermekét a szolgálati autóval vitték tovább - közölte honlapján a rendőrség. 

Egy 59 éves férfi tett bejelentés hétfőn este, hogy az M6-os autópályán az autója mellé csapott a villám, az autója megállt, és kivilágítatlanul áll a leállósávon. 

A Bátaszéki Autópálya Alosztály két munkatársa, Farkas Gergő rendőr főtörzsőrmester és Ilovai Erik rendőr főtörzsőrmester a helyszínre érve megállapította, hogy az autó és motortere intenzíven füstöl, ezért az akkumulátor érintkezőit leválasztották.

Megállapították, hogy a villám az autó antennáján keresztül a járműbe csapott, ahol túlhevítette az elektronikai eszközöket és vezetékeket. A villámcsapás következtében az autó utastere mérgező füsttel telt meg, a világítása megszűnt.  A műszaki hibákon túl az időjárási körülmények is indokolták, hogy a két egyenruhás a járműben utazókat, a gépkocsivezetőt és gyermekét, azonnal a szolgálati gépkocsiba ültesse. 

Az esemény során személyi sérülés nem történt, a jármű tulajdonosa gondoskodott autójának az elszállításáról.