Ovi-Sport Pálya épült Sándorfalván

Sándorfalva: Ovi-Sport Pálya
Vágólapra másolva!
György Tamás, a Hungast Csoport tulajdonosának támogatásából épült meg Sándorfalván a multifunkcionális sportpálya, az Ovi-Sport Program keretein belül. György Tamás Sándorfalváról származik, ebben a városban indította vállalkozását is, amely mára számos ipar- és üzletágban van jelen Magyarország legjobb cégei között. A Hungast cégcsoport tagja a Hungast Holding Zrt. is, amely az ország piacvezető közétkeztetője. A tulajdonos évről évre nagy hangsúlyt fektet cégein keresztül a társadalmi szerepvállalásra, így az idén is jelentős összeget áldoz jótékony célokra. Ezzel a mostani felajánlásával szeretne ismét visszaadni annak a városnak, ahonnan indult. Interjú György Tamással.
Vágólapra másolva!

Úgy tudjuk, nemcsak a beruházáshoz szükséges önerő, de a teljes TAO rész finanszírozását is Ön vállalta. Mi késztette erre?

Mindenekelőtt az, hogy sándorfalvai vagyok magam is. Itt töltöttem a gyermekéveimet és a fiatalkorom egy részét is. Itt jártam óvodába, általános iskolába, és itt rúgtam életemben először labdába is.

fotó: Reichenberger Rajmund

Ennyi elég is lenne egy ilyen felajánláshoz?

Nézze, ahogy egy pályafutást, úgy az egyes döntéseinket is sokféleképpen lehetséges értékelni, megítélni, megélni. Szakmailag, erkölcsileg, anyagilag, emocionálisan egyaránt. Nem kérdés, hogy ezen felajánlásomat erkölcsi és emocionális oldalról közelítettem meg elsősorban.

fotó: Reichenberger Rajmund

Kifejtené ezt bővebben?

Itt nőttem fel Sándorfalván, itt lettem sportoló. A család, a barátok, a mai napig rengeteg minden ideköt. Itt indítottam el a vállalkozásomat, itt értem el az első komoly szakmai sikereimet is, amelyek megalapozták a Hungast cégcsoport jelenlegi stabilitását, fényes jövőjét. És bár sok helyen megfordultam már a világban, nekem mindig Sándorfalva lesz a világ közepe. A cégcsoportomban évről évre nagy hangsúlyt fektetünk a társadalmi szerepvállalásra. Az idén sincs ez másként. Egyszerűen jó érzéssel tölt el minden egyes alkalommal a jótékonykodás, ha visszaadhatok valamit. Ezúttal például annak a városnak, ahonnan indultam, ahonnan indultunk.

fotó: Reichenberger Rajmund

Hogy jött az ötlet, hogy egy sportpálya megépítését segíti?

Egyfelől Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester asszony és az önkormányzat pályázott egy ilyen megoldásra, másrészt pedig ezt személy szerint magam is nagyszerű ötletnek tartottam. Tudom, hogy mennyit jelent egy ilyen infrastrukturális fejlesztés, hiszen itt is ugyanolyan tehetséges és nagy mozgásigényű gyermekek születnek, mint például Budapesten. Egy ilyen multifunkcionális sportpályával a legkisebbek körében is megvalósulhat az esélyegyenlőség a sport oly' fontos alapjainak lefektetésében. Magyarország jelenének és jövőjének fontos záloga gyermekeink egészsége, egészséges életvitelre történő nevelésük, és belőlük kerülnek ki a jövő példaképei is. A sportnak óriási szerepe van a jellemformálásban. Soha nem volt még ennyire nagy az elszívó erő a gyermekek esetén a szabadidős tevékenységekre a videojátékok és más egyéb szórakoztató elektronikai termékek miatt, így közös felelősségünk, hogy egy egészséges és minden tekintetben versenyképes alternatívát nyújtsunk a jövő nemzedékének.

Fotó: Reichenberger Rajmund

Hogyan kell elképzelnünk egy ilyen pályát?

Bár maga a kivitelezés már nem az én asztalom volt, sem a cégcsoportomé, természetesen jól ismerem az Ovi-Sport Pálya programot és vezetőjét, Molnár Andreát is, így biztos voltam benne, nem zsákbamacska lesz ez a pálya! Úgy is mondhatjuk, az elképzelés, illetve az abból igénnyé nemesült terveink és a program nyújtotta alternatíva tökéletesen illeszkedtek egymáshoz. Immáron teljes valójában látszik is ez, hiszen megvalósult szépen, ahogy szerettük volna. Maga az Ovi-Sport Program 3 fő részből áll: az Ovi-Sport Pályából, ami egy 6x12 m-es, műfüves multifunkcionális, kifejezetten a gyerekek igényeire szabott sportpálya. (Többféle sportág alapjainak elsajátítását teszi lehetővé a gyerekek számára, pl. röplabda, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, tollaslabda, tenisz és egyéb mozgáskoordináció-fejlesztő játékok.) Ezenfelül a pályához tartozó eszközkészletből, valamint az óvodapedagógusi képzésből. Működő modellről beszélünk, számos helyen megvalósult már, és sikeres a használata.

Ez így jól hangzik...

Mert nagyon jó is, népszerű lesz, meglátja!