Vannak olyan sarokpontok, amiben szükség van az egyetértésre

Vágólapra másolva!
Benedek Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi képviselője, frakcióvezetője, képviselőjelöltje beszélt a kampányról, a terveikről a Heti Tv Pirkadat című műsorában.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt arról, hogy nagyban folyik a kampánymunka, a Fidesz-KDNP jelöltjei sikeresen összegyűjtötték a szükséges támogatásokat, a jelölő szervezetek közül elsőként adták le azokat. A kampányban már megjelentek a plakátok is, Benedek Zsolt szerint az látszik, elsősorban az ellenzéki és a független jelöltek vívnak egyfajta plakátcsatát egymással.

A politikus beszélt arról is, hogy nemrégiben egy felajánlásnak köszönhetően a Damjanich utcában több helyre sikerült levendulákat ültetni, amelyek nem csak most élnek, hanem még évekig tudnak hajtani. Hozzátette, ez a tettük nem újszerű, már ami a kerület zöldesítését jelenti, hiszen az elmúlt kilenc évben a helyi Fidesz nagyon sokat tett Erzsébetváros zöld felületeiért, mint bárki más ebben a kerületben – tette hozzá.

A kerületben egyre másra szaporodnak a fővárosban már egyre népszerűbb miniszobrok, Benedek Zsolt szerint ez nagyon jó ötlet, az önkormányzat pedig igyekszik ezekre kiemelten figyelni.

A választások utáni időszakkal kapcsolatban Benedek Zsolt megjegyezte, egy önkormányzat ügyeiben vannak olyan sarokpontok, amiben szükség van az egyetértésre a többség és a kisebbség között, hiszen itt egy közösségről, egy városról van szó.

Erzsébetváros egy idősödő kerület, ahol szükség van működő liftekre, hogy az idősebbek ki tudjanak menni a lakásaikból ügyeket intézni, bevásárolni. Benedek Zsolt szerint ez valóban fontos, de hozzátette, Erzsébetváros eddig is sokat tett ezért a korosztályért, kezdve a társasházi támogatásokkal, hogy például tudjanak lifteket felújítani, de ezen kívül létezik a kerületben egy jól működő ellátórendszer is.

Ugyanakkor a fiatalok megnyerését is kiemelten kezeli a kerület, ezért szeretnék a jövőben is folytatni a költségelvű lakáspályázatot, amit évente egyszer hirdetnek meg, kivéve idén, mert úgy néz ki, hogy lehetőség van egy második pályázat kiírására is, hogy így is javítsák a kerület demográfiai helyzetét.