Öt évvel fia halála után megbékélt az elmúlással dr. Csókay András. Ahogy a Blikk írja, a világhírű idegsebész tízéves fia, Marci 2014-ben halt meg. Epilepsziás rohamot kapott a születésnapján, ráesett a medence takarójára és belefulladt az ott összegyűlt, néhány centis esővízbe. Csókay doktor talált rá Marcira, s bár próbálta újraéleszteni, már késő volt.

Az ész hite az teljesen rendben volt, amikor meghalt a kisfiam, csak éppenséggel ettől még nyugodtan depressziós voltam. A szemlélődő imádság vezetett oda, hogy bensőségesebb kapcsolatba tudtam kerülni az Úr Jézussal. Ezek a misztikus tapasztalatok erősítik a szív hitét, és kihozzák az embert a legeslegmélyebb pontokból – mondta a mélyen hívő orvos a Családvarázs című internetes műsorban.

Az orvos a feleségével és 93 éves édesanyjával él együtt, velük lakik két kisebbik gyermeke is. Büszke rájuk, s úgy gondolja, a kis Marci máig velük van.

Bence fiam rendben van. Van felesége, két gyermeke, szépen élnek. A lányom, Pupika megy az orvosira, most kezdi majd. Van a dolgozószobájában két nagyon fontos fotó. Az egyiken mind az öt gyermekem ott van, a másikon Marci már nincs rajta. A halála utáni első karácsonykor készült, de itt már tudtunk egy picit mosolyogni. Én azt gondolom, hogy az elhunyt szeretteink velünk vannak. Ránézünk egy képre, és tudjuk, hogy itt vannak, velünk élnek.

Az idegsebész tagja volt a teamnek, amely egy magyar módszerrel sikeresen szétválasztotta a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket, Rabiát és Rukiát.