Tovább gyűrűzik a baloldal adatlopási botránya - mondta a Fidesz budapesti szóvivője újságíróknak. Zsigmond Barna Pál közlése szerint a szerdán napvilágot látott erzsébetvárosi eset szintén bűncselekmény gyanúját veti fel, és teljesen nyilvánvaló Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt érintettsége is.

Zsigmond Barna Pál emlékeztetett rá, a Magyar Nemzetben hétfőn jelent meg írás arról, hogy a VIII. kerületi balliberális, ellenzéki polgármesterjelölt, a klubrádiós Pikó András kampánycsapata törvénytelenül rögzíti a választói ajánlásokat. Erről az Origo is beszámolt

A lapban közölt fotón jól látszik, hogy számítógépeket használnak a hivatalos ívek feldolgozásához, miközben az íveken nincs mit feldolgozni, egyszerűen le kell azokat adni a helyi választási irodán - tette hozzá a fideszes politikus.

Így dolgozik a törvényeket megkerülve az ellenzékForrás: Origo

Megjegyezte: a legfrissebb képeken az is látszik, hogy az ajánlóívre is felírták, ki támogatja, és ki nem támogatja őket. A hírek szerint a jelölt nem vásárolta meg a választói névjegyzéket, így az adatok helyességét nem is ellenőrizhette - közölte Zsigmond Barna Pál. Erről szintén beszámoltunk

Forrás: MAGYAR NEMZET

Kijelentette: a kormánypártok nem fogadják el a kampányfőnök magyarázkodását sem, miszerint megnézték, van-e duplikáció. Mégis hogyan, ha nem vitték be a gépbe? Emlékezetből vetnek össze 2000 nevet? - tette fel a kérdést, majd úgy fogalmazott: "ne nézzenek senkit hülyének!"

Jelezte, hogy ebben az ügyben kedden elrendelte a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt.

Zsigmond Barna Pál közölte, szerdán az is kiderült, hogy nem egyedi eset az adatlopás a baloldalon.

Az Origo birtokába jutott fotó szerintErzsébetvárosban a Párbeszéd egyik aktivistája az egyik ajánlóívről a másikra másolja az adatokat. Ez szintén bűncselekmények gyanúját veti fel - mondta. Kiemelte: az ajánlóíveken szereplők személyes adatait tilos adatbázis létrehozására használni vagy lemásolni.

Hangsúlyozta: teljesen nyilvánvaló Karácsony Gergely érintettsége az ügyben. Ő maga vallotta be, hogy közös kampánycsapattal vágnak neki az önkormányzati választásnak, és aktivistákkal lepik el a fővárost - fűzte hozzá.

Karácsony Gergely ajánlásait a botrányba keveredett csapat kezelte Józsefvárosban és Erzsébetvárosban is - hangsúlyozta a fideszes politikus, hozzátéve: ha a baloldali szavazók jót akarnak maguknak, ne írjanak alá semmit Karácsonyéknak.A kormánypártok arra szólítanak fel, hogy Karácsony Gergelyék hagyjanak fel a csalással és a törvénysértéssel, a botrányban érintett képviselőjelölteknek pedig semmi keresnivalójuk a közéletben, elvárják, hogy lépjenek vissza - közölte Zsigmond Barna Pál.