Egy 41 éves budapesti férfi átalakított egy barlangrendszert, az egyik felében laskagombát termesztett, a másikban marihuánát. Amikor a nyomozók megjelentek nála, nem esett pánikba, azt mondta nekik, vegyenek fel légzőkészüléket, nehogy a "veszélyes spóráktól" bajuk essen - így akarta elkerülni, hogy a rendőrök kiszagolják a drogot. Nem jött be a trükk, megtalálták a marihuánaültetvényt.

A barlangrendszer még a XIX. században, mészkőbányászat során alakult ki, gombatermesztésre kiválóan alkalmas, hivatalosan erre a célra bérelte ki a XXII. kerületi önkormányzattól F. Gyula 41 éves budapesti lakos.

A férfi azonban a barlangot fallal megosztotta, az előtérben nőtt a laskagomba, a fal mögött mintegy 400 négyzetméteren pedig a marihuána. A rendőrség a közleményben nem tér ki arra, hogyan bukkantak rá a férfira, de a napokban ház-, illetve barlangkutatást tartottak nála. 

F. Gyula ekkor ajánlott fel nekik légzőkészüléket, mondván, veszélyes spórák vannak a levegőben. A csel nem jött be, az ültetvényt megtalálták. 

A közlemény kitér arra is, hogy a drogtermesztés sok áramot használt fel,  a környékbeli gyakori áramszüneteknek ez volt az oka. 

F. Gyulát gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Előterjesztést tettek a letartóztatására.