Jogerősen tíz, illetve hét év fegyházbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla a párt, amelyik az interneten árult kábítószert.

A táblabíróság társtettesként elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés és társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a szegedi párt.

A férfi már 2012 végén és 2013-ban is új pszichoaktív anyaggal kereskedett az interneten. 2014 áprilisától 2015 decemberéig a vádlottak élettársi kapcsolatban éltek először Szegeden, majd Makón, miközben drogot árultak.

A férfi az egyik közösségi oldal zárt csoportján keresztül kínálta az anyagot, és fogadta a megrendeléseket. A drog hígítását, porciózását a férfi végezte, a csomagokat együtt adták fel, és a vevőkkel is mindketten beszéltek. Az utánvétes csomagok árát többnyire a férfi bankszámlájára utalták a vevők.

A két vádlott legalább 28 vevőnek összesen 180 alkalommal adott el drogot több mint 2,7 millió forint értékben.

Az egyre növekvő kereslet miatt 2015 februárjában Kínából rendeltek új pszichoaktív anyagnak minősülő port, amely szintetikus kannabinoid vegyületet tartalmazott. A szállítmányt Budapesten, a repülőtéren lefoglalták, de ennek ellenére folytatták az immáron tápsóként megnevezett anyag árulását, ami 2015. július 1-jétől minősül kábítószernek.

Később az interneten keresztül Spanyolországból is rendeltek újabb szállítmányt, de a csaknem másfél kilónyi kábítószert 2015. szeptember 20-án a repülőtéren lefoglalták.